Verhuizen ex partner

Verhuizen ex partnerWanneer je bent gescheiden van je partner of wanneer je gewoon niet langer samenwoont met je vriend of vriendin kan je op een bepaald ogenblik de nood voelen om te verhuizen. Op het eerste zicht is dat geen probleem, maar toch kunnen er wel degelijk een aantal hindernissen op het parcours opduiken. In bepaalde gevallen zal je ex partner namelijk goedkeuring moeten geven voor de verhuizing. Wil je ex partner om wat voor reden dan ook het verhuizen van jou naar een andere locatie of misschien zelfs naar een ander land tegenhouden, dan kan hij of zij daartoe een bezwaarschrift indienen. Dat bezwaarschrift zal dan worden behandeld door de rechtbank die zal onderzoeken of een verhuizing al dan niet plaats kan vinden.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Moet je ex partner toestemming geven?

Het is een fabeltje dat het steeds verplicht is dat je ex partner toestemming moet geven om te verhuizen, dat is absoluut niet het geval. De enige situatie waarin dit geldt is wanneer beide ouders over een kind samen beschikken. Voor dit kind zal er ongetwijfeld een omgangsregeling zijn getroffen en die regeling kan worden geschaad door een mogelijke verhuizing. In een dergelijke situatie kan de ex partner dan ook wel degelijk bezwaar aantekenen waardoor de verhuizing een halt kan worden toegeroepen.

Wanneer is een verhuizing gerechtvaardigd?

Omwille van bovenstaande kan het nooit kwaad om jezelf de vraag te stellen in welke situaties een verhuizing al dan niet is gerechtvaardigd. Door het beantwoorden van een aantal eenvoudige vragen kan je doorgaans vrij eenvoudig voor jezelf uitmaken wanneer een verhuizing al dan niet is gerechtvaardigd, namelijk aan de hand van:

  • De mogelijke noodzaak van een verhuizing
  • Wordt de omgangsregeling van je kinderen met de achterblijvende ouder geschaad?
  • Zijn alle mogelijke alternatieven degelijk overwogen en geëvalueerd?

Uiteraard zijn er meer punten die aangeven wanneer een verhuizing precies is gerechtvaardigd, maar door een antwoord te geven op bovenstaande punten wordt reeds heel wat duidelijk.

Juridische zaken verhuizing

Belangrijke informatie:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!