Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

Checklist verhuizing kantoor432Mensen die gaan verhuizen van kantoor, bijvoorbeeld omdat ze meer ruimte nodig hebben of omdat ze verder zullen werken voor een ander bedrijf of misschien zelfs op zelfstandige basis denken in eerste instantie vaak dat een dergelijke verhuizing niet zoveel moeite kost. De praktijk is echter vaak anders. Wij schotelen je graag een beknopte checklist voor waarin wordt aangegeven met welke zaken je allemaal maar beter rekening kan houden. *Belangrijk, lees ook: bedrijfsverhuizing en bedrijfsverhuizing checklist.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

checkboxnee Voorbereiding van de verhuizing

Een eerste punt op de checklist die misschien een beetje vreemd in de oren klinkt heeft betrekking tot de voorbereiding welke dient plaats te vinden (Zie ook: verhuisplanning). Een goede voorbereiding kan er voor zorgen dat de verhuizing van je kantoor uitermate vlot en bijgevolg zonder stress kan verlopen. Denk hierbij aan het tijdig inpakken van alle documenten, toestellen en ga zo maar door. Ook het eventueel op voorhand uit elkaar halen van meubelen die mee worden verhuisd kan interessant zijn.

checkboxnee Melding van de verhuizing

Wanneer je een kantoor betrekt in een groot bedrijf zal deze steevast zelf de nodige acties ondernemen waardoor klanten en partners weten waar ze je na afloop van de verhuizing kunnen vinden. Helemaal anders is het uiteraard wanneer je over een zelfstandige functie beschikt. In dat geval is het aan te raden om een brief op te stellen waarmee je duidelijk aangeeft wanneer je gaat verhuizen en waar je vanaf dan terug te vinden bent. Maak een lijst op met alle personen en bedrijven waar deze brief naar verzonden dient te worden.

checkboxnee Maak gebruik van dozen met labels

Door gebruik te maken van verhuisdozen die zijn voorzien van speciale labels met informatie over de inhoud zorg je er niet alleen voor dat tijdens de verhuizing alles op wieltjes loopt, daarnaast kan op de nieuwe locatie alles vlot worden uitgepakt waardoor er zo weinig mogelijk tijd in de verhuizing moet worden geïnvesteerd.

checkboxnee Aanpassingen aan documenten, etc.

Als persoon die actief is in de zakenwereld beschik je ongetwijfeld over bijvoorbeeld naamkaartjes en ook documenten zoals offertes en facturen. Bij een verhuizing mag het uiteraard niet over het hoofd worden gezien om deze aan te laten passen met de nieuwe adresgegevens. Dit klinkt voor de hand liggend, maar het verleden heeft uitgewezen dat veel mensen hier na een verhuizing van kantoor toch de mist in gaan.

Meer verhuischecklisten

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs