Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Checklist verhuizing buitenlandVeel mensen kiezen er, vooral op latere leeftijd voor om te verhuizen naar het buitenland. Misschien heb je wel een leuk huisje gekocht onder de Spaanse zon of ga je, je geluk zoeken aan het andere eind van de wereld. Dit klinkt natuurlijk fantastisch, zo’n compleet nieuwe omgeving om te ontdekken en veelal te genieten van een beter klimaat, maar er komt zeer veel kijken bij internationaal verhuizen. We zetten de belangrijkste zaken waar je bij een internationale verhuizing rekening mee dient te houden graag even voor jou op een rijtje.

*Tip:
→ Verhuizen naar het buitenland? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

 Zijn alle documenten in orde?

Ontzettend belangrijk wanneer je gaat verhuizen naar het buitenland is om na te gaan of alle benodigde documenten in orde zijn of niet. Is dat niet het geval, laat deze tijdig in orde maken of verlengen. Bijzondere aandacht is vereist voor met name je identiteitskaart en je rijbewijs.

Verhuizen met huisdieren

Indien je naar het buitenland gaat verhuizen en de huisdieren meeneemt is het van belang om rekening te houden met de geldende wetgeving op dit vlak. Sommige landen beschikken over een quarantainewetgeving en vereisen dat de dieren zijn voorzien van speciale inentingen. Hou ook rekening met je huisdier bij het boeken van een vlucht. Lees ook: kat verhuizen en egel verhuizen.

Waarmerken van diploma’s, soms noodzakelijk

Tegenwoordig wordt er vaak gefraudeerd met diploma’s. Bedrijven in het buitenland staan omwille van die reden soms weigerachtig tegenover diploma’s die niet zijn gewaarmerkt. Je kan dit onder andere laten doen bij Informatiebeheergroep Groningen (tegenwoordig heet het DUO).

Geschikt transport regelen

Zeer belangrijk wanneer je bijvoorbeeld naar een verre bestemming gaat verhuizen is het regelen van geschikt transport. Hoe wordt je inboedel namelijk naar het land van bestemming getransporteerd? Ook het voorzien van speciale bescherming is in deze situatie absoluut van cruciaal belang.

Uiteraard zijn er nog veel meer zaken waar je rekening mee dient te houden bij een verhuizing naar het buitenland, maar door aandachtig te zijn voor bovenstaande zaken ben je toch alvast goed op weg! Als je gebruik wilt maken van onze algemene verhuischecklist ga je naar de pagina: verhuischecklist. Voor andere checklisten ga je naar de volgende pagina’s:

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs