Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuizen ArubaNederlanders die op een bepaald tijdstip de leeftijd hebben bereikt waarop ze kunnen rentenieren kiezen er steeds vaker voor om naar het exotische Aruba te verhuizen. Dit land heeft je dan ook bijzonder veel te bieden. Denk maar eens aan prachtige stranden, een aangename leefomgeving en een uitstekend klimaat. Al deze verschillende zaken zorgen er voor dat Aruba een enorme aantrekkingskracht heeft op Nederlanders die naar het buitenland willen emigreren. Ben jij ook zo iemand en lijkt Aruba je wel een leuke plaats om aan een tweede leven te beginnen? Lees dan snel verder en ontdek waar je rekening mee dient te houden voor een mogelijke verhuizing naar dit exotische land!

*Tip:
→ Verhuizen naar Aruba? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Contact met het DIMAS

Iedereen die wenst te verhuizen naar Aruba zal te maken krijgen met het zogenaamde DIMAS. Deze instantie die onderdeel uitmaakt van de overheid van Aruba is belast met het vreemdelingenbeleid. Zij zullen met name controleren of je over voldoende financiële mogelijkheden beschikt om in je eigen onderhoud te voorzien, wat de reden is voor de verhuizing en ga zo maar door. Het is uiteindelijk ook deze instantie die zal bepalen of je een verblijfsvergunning krijgt of niet. Over het algemeen brengt dit voor Nederlanders die over een degelijk inkomen en een goede financiële situatie beschikken geen echte problemen met zich mee.

Regeling van het transport van je inboedel

De afstand tussen Amsterdam en Aruba bedraagt maar liefst 9000 kilometer. Het spreekt bijgevolg voor zich dat het transporteren van je inboedel naar dit exotische land over de wegen niet meteen tot de mogelijkheden behoort, in tegendeel. Je beschikt wat dat betreft nog over twee mogelijkheden. Je kan er voor kiezen om de vracht via de lucht te vervoeren of je kan een container inschakelen en deze per boot laten overvaren. Omdat je gebonden bent aan deze twee vormen van transport spreekt het voor zich dat je steevast rekening dient te houden met een bepaalde (hoge) kostprijs.

Meer verhuisinformatie?

Internationaal verhuisbedrijf nodig?

Als het gaat om een internationale verhuizing dan raden wij aan om de verhuizing uit te besteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Je weet dan zeker dat je spullen veilig en goed aankomen. Mocht dit niet gebeuren dan zijn je spullen ten minste goed verzekerd. Natuurlijk zou je willen weten wat de exacte prijzen zullen zijn voor een verhuizing naar Aruba. Het beste wat je kunt doen is meerdere verhuisbedrijven vergelijken. Gelukkig kun je dit gemakkelijk via onze website doen. Klik op de button hieronder en laat je gegevens achter. Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes in je mailbox en begin met vergelijken. Een vergelijking kan je al gauw een besparing tot wel 30% opleveren.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs