Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Verhuizen naar het buitenlandWanneer je gaat verhuizen naar het buitenland zijn er heel veel verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden. In eerste instantie zal je natuurlijk alle praktische aspecten op het oude adres willen regelen, maar ook de daadwerkelijke verhuizing zal heel wat voeten in de aarde hebben. Van welk transport wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt, hoe moet alles precies worden verpakt en ga zo maar door. Daarnaast kan het voorkomen dat je voor de uitvoer van je inboedel rekening zal moeten houden met speciale regels, in het bijzonder wanneer de verhuizing plaatsvindt naar een niet EU-land.

*Tip:
→ Verhuizen naar het buitenland? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Verhuizen naar een ander EU-land

Indien je gaat verhuizen naar een ander land binnen de Europese Unie kan je doorgaans je inboedel meenemen zonder dat daarvoor een melding dient plaats te vinden. Je moet er ook in dit geval wel degelijk rekening mee houden dat er speciale regels kunnen gelden voor bijvoorbeeld het invoeren van een huisdier (bijv: kat). Deze regels zijn vaak afhankelijk van het land in kwestie. De quarantainewetgeving kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je huisdier eerst een grondig onderzoek moet hebben of enige tijd moet worden vastgehouden vooraleer het kan worden ingevoerd. Raadpleeg dus altijd goed de bijzondere regels wanneer je gaat verhuizen naar het buitenland.

Verhuizen naar een niet EU-land

Wanneer je er voor kiest om te verhuizen naar een niet EU-land dan gelden iets andere en vooral strengere regels. Je moet er in dit geval sowieso rekening mee houden dat je wettelijk verplicht bent om voor het uitvoeren van je inboedel een uitvoeraangifte te doen bij de douane. Tijdens deze aangifte dien je een volledige inventaris af te leveren van alle goederen die je mee wenst te nemen naar het buitenland. Je moet er verder rekening mee houden dat er voor verschillende zaken speciale voorwaarden gelden. Denk hierbij aan:

 • Personenauto’s en motoren
 • Huisdieren met in het bijzonder honden en katten
 • Nagemaakte artikelen
 • Verdovende middelen
 • Wapens en alle daartoe behorende accessoires
 • Cultuurgoederen waaronder in het bijzonder kunst en antiek

Populaire bestemmingen:

Je kunt verhuizen naar een land die jij graag wilt. Hieronder hebben wij informatie verzameld voor de meest populaire bestemmingen om naar toe te verhuizen:

Verhuisbedrijf inschakelen

Een internationale verhuizing brengt veel stress met zich mee. Het is best goed mogelijk om dit zelf te doen, maar is het wel zo verstandig? Verstandig is om meerdere prijsopgaven van internationale verhuisbedrijven te vergelijken. Zo weet je zeker dat je ten eerste wat de mogelijkheden zijn en waar je zoal aan toe zal zijn. Ten tweede weet je zeker dat je niet de hoofdprijs zult betalen. Hoe gaat het precies in zijn werking?

 1. Klik op de button hieronder
 2. Vul a.j.b. het formulier zo goed mogelijk in
 3. Ontvang vrijblijvend 4 offertes in je mailbox
 4. Vergelijk en kies de beste deal
 5. Bespaar tot wel 30% op de totale kosten van je verhuizing

 

Vergelijk 4 internationale verhuisbedrijven

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs