Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuizen CuracaoNederlanders die op zoek zijn naar een fijnere leefomgeving die gemoedelijker is en dat ook nog eens in een aangenaam, exotisch klimaat kiezen er vaak voor om hun toevlucht te zoeken in de Antillen. Vooral Curaçao is wat dat betreft bijzonder bekend. Dit gastvrije land beschikt over een bloeiende economie en is fiscaal bijzonder interessant waardoor heel veel Nederlanders er vooral op iets latere leeftijd voor kiezen om hier hun toevlucht te zoeken. Denk jij er ook aan om te verhuizen naar Curaçao? Hou dan zeker en vast rekening met de inhoud van deze interessante checklist:

*Tip:
→ Verhuizen naar Curaçao? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Voorzie de benodigde documenten

Voor een verhuizing naar de Antillen en dus ook naar Curaçao zijn verschillende documenten vereist. Het gaat daarbij om standaard documenten zoals je paspoort, maar ook om je rijbewijs, maar daarnaast kan bijvoorbeeld ook een kopie van je samenlevingscontract worden gevraagd alsook van je huwelijksakte. Deze bij de hand houden is dus aan te raden.

Regel de contracten bij voorkeur ter plaatse

Veel mensen die naar Curaçao verhuizen proberen de nodige contracten, met name voor de nutsvoorzieningen ter plaatse vanop afstand te regelen. Dat is niet zo interessant, in tegendeel. Probeer tijdens een bezoek aan het land zelf de nodige contacten te leggen en alles te regelen. Zo ben je er zeker van dat het echt is gebeurd en dat alles zal voldoen aan je verwachtingen.

Aankopen van vastgoed

De vastgoedmarkt is op Curaçao door de jaren heen veel uitgebreider geworden. Verschillende experts bieden je de mogelijkheid om mits bijstand vanuit Nederland in alle veiligheid en zonder verrassingen vastgoed aan te kopen op de Antillen.

Invoerrechten betalen of niet?

De wetgeving van Curaçao mag dan grotendeels gebaseerd zijn op het Nederlandse, dat wil niet zeggen dat er zomaar een vrije in- en uitvaart plaats kan vinden van met name je inboedel. Wil je een groot deel van je inboedel meenemen, dan zal je daarvoor rekening dienen te houden met een aanzienlijke invoerkost. Neem hiervoor contact op met de douane en probeer te achterhalen hoe deze kosten zoveel mogelijk te beperken.

Meer verhuisinformatie?

Verhuisbedrijf inschakelen?

Het kan zijn dat je je inboedel wilt meenemen naar Curaçao. Het beste wat je dan kunt doen is dit overlaten aan een verhuisbedrijf. Zelf verhuizen is niet geheel verstandig. Als je meer inzicht wilt in de prijzen van een internationaal verhuisbedrijf dan kun je het beste meerdere bedrijven vergelijken. Klik op de button hieronder en ontvang vrijblijvend tot wel 4 offertes in je mailbox. Vergelijk de prijzen en kies zelf de best deal. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs