Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuizen Italië Italië is een heerlijk en uitnodigend land waar het eigenlijk het hele jaar door heerlijk vertoeven is. Daarnaast beschikt Italië over een enorme economische markt waardoor er heel veel mogelijkheden terug te vinden zijn. Het is dan ook beslist niet zo vreemd dat er mensen voor kiezen om vanuit Nederland te verhuizen / emigreren naar dit gastvrije, zuiders gelegen land. Ben jij ook van plan om te verhuizen naar Italië en wil je graag weten of er speciale zaken zijn waar je rekening mee dient te houden? In dat geval zetten we graag voor jou even alle aandachtspunten op een rijtje.

*Tip:
→ Verhuizen naar Italië? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Vlot verloop van je verhuizing naar Italië

Wanneer je naar het buitenland gaat verhuizen zal je op voorhand enkele voorzorgsmaatregelen willen nemen. Deze maatregelen moeten er voor zorgen dat de daadwerkelijke verhuizing ten allen tijde zo vlot mogelijk kan verlopen. Wat dat betreft dien je in ieder geval rekening te houden met de volgende zaken:

  • Controleer steeds de geldigheid van alle benodigde documenten
  • Zorg voor een uitschrijving bij je huidige en een inschrijving bij je nieuwe gemeente
  • Breng de belastingdienst op de hoogte van je verhuizing
  • Vraag de nodige documenten aan voor met name het uitvoeren van je auto naar Italië
  • Vergeet niet om alle nodige instanties en bedrijven, maar ook vrienden en kennissen op de hoogte te brengen van je verhuizing naar het land van de pasta!

Verhuizen van de inboedel naar Italië
Uiteraard zal je tijdens een verhuizing naar Italië ook (een deel van) je inboedel mee willen nemen. Dat is niet meer dan normaal, maar hoe ga je hiervoor precies te werk? Wel, in eerste instantie is het belangrijk om voor jezelf uit te maken hoe die verhuizing precies zal verlopen. In het merendeel van de gevallen zal je er voor kiezen om een beroep te doen op een professionele verhuisservice waardoor zij in principe alles zullen voorzien. Toch zijn er ook een aantal zaken waar je zelf de nodige aandacht aan moet spenderen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de verzekering. Op het ogenblik dat je inboedel je huis in Nederland verlaat is deze immers niet meer gedekt. Een speciale verzekering voor de reis naar Italië voorzien is dan ook beslist geen overbodige luxe! Daarnaast spreekt het voor zich dat ook het grondig inpakken van je inboedel ongetwijfeld een absolute must is.

Meer verhuisinformatie?

Uitbesteden

Wij raden je aan om een internationale verhuizing altijd uit te besteden. Dit is ten eerste veel gemakkelijker en stukken veiliger. Je weet dat je spullen aan zullen komen en je spullen zijn daarnaast ook goed verzekerd. Ontdek de mogelijkheden en de voordelen van een internationaal verhuisbedrijf. Via onze website kun je gemakkelijk meerdere verhuisbedrijven vergelijken. Zo weet je dat j e niet veel zult betalen. Klik op de button hieronder en vul je gegevens in. Ontvang vervolgens vrijblijvend tot 4 offertes in je mailbox en begin met vergelijken. Een vergelijking kan je al gauw een besparing tot wel 30% opleveren!

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs