Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

Verhuizen OostenrijkVerhuizen/emigreren naar een ander land binnen Europa brengt op het eerste zicht niet zoveel problemen met zich mee. Uiteraard dien je er wel rekening mee te houden dat alle nodige documenten in orde moeten zijn, maar bijvoorbeeld een speciale aangifte tegenover de douane is door de vrije in- en uitvoer binnen Europa niet noodzakelijk. Dit zorgt er voor dat een verhuizing van Nederland naar Oostenrijk eigenlijk steevast zonder al teveel problemen zal verlopen. Toch zijn er een aantal factoren waar je maar beter even bij stil kan blijven staan. We zetten ze graag even voor jou op een rijtje.

*Tip:
→ Verhuizen naar Oostenrijk? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Controle van alle noodzakelijke documenten

Zoals in de inleiding reeds aangegeven, controleer aandachtig alle documenten die je ter beschikking moet hebben. Controleer daarbij in het bijzonder de vervaldatum van je paspoort, maar hou ook rekening met de mogelijkheden van je rijbewijs. Nederlanders die nog over een oud rijbewijs beschikken mogen bijvoorbeeld doorgaans niet in het buitenland rijden en dat zal ook in Oostenrijk de nodige problemen met zich meebrengen.

Doorsturen van je post

Verwacht je nog belangrijke post die vermoedelijk nog naar je aders in Nederland is verzonden? Geen probleem! De postkantoor biedt je de mogelijkheid om voor een kostprijs van enkele euro’s per maand je post door te laten sturen naar een adres naar keuze in het buitenland, ook naar Oostenrijk.

Waarmerken van je diploma’s

In het buitenland staat men vaak weigerachtig tegenover diploma’s die niet in het land zelf zijn uitgereikt. Dat geldt ook voor Oostenrijk. Zelfs al heeft je diploma een Nederlandse stempel, dat kan nog niet voldoende zijn. Het laten waarmerken van je diploma’s is dan ook absoluut aan te raden.

Inschrijving noodzakelijk

Wanneer je binnen Nederland naar een andere stad verhuist dien je rekening te houden met een verplichte inschrijving binnen de vijf werkdagen volgend op de verhuizing. Ook in Oostenrijk geldt een dergelijke wetgeving. Zorg er dan ook voor dat je, je meteen inschrijft bij de gemeente waarin je gaat wonen om problemen op dit vlak te voorkomen.

Meer informatie

Verhuisbedrijf inschakelen

Bij internationale verhuizingen raden wij aan om de verhuizing uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Via onze website kun je gelukkig meerdere verhuisbedrijven vergelijken die de verhuizing voor je kunnen verzorgen. Zo weet je zeker dat je niet te veel zult betalen. Klik op de button hieronder, vul het formulier in en ontvang in een keer tot 4 offertes in je mailbox. Geheel gratis. Geheel vrijblijvend.

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs