Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuizen FrankrijkFrankrijk staat algemeen bekend als één van de meest aantrekkelijke landen die Europa te bieden heeft. De gezellige steden, het zonnige zuiden en de sfeervolle Alpen zorgen er voor dat veel mensen er op een bepaald ogenblik voor kiezen om naar Frankrijk te verhuizen / emigreren. Ben je eveneens geïnteresseerd om naar Frankrijk te verhuizen en zou je dat graag willen doen zonder dat je tegen vervelende problemen of hindernissen aanloopt? In dat geval is het beslist de moeite waard om even de onderstaande checklist te raadplegen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Verhuizing doorgeven aan oude en nieuwe gemeente

Wanneer je gaat verhuizen naar Frankrijk is het zeer belangrijk om je huidige gemeente in Nederland van die verhuizing op de hoogte te brengen. Daarnaast zal je ook je nieuwe gemeente in Frankrijk daar van op de hoogte willen brengen. Zij zullen je overigens voorzien van een document welke je nodigt hebt om je uitschrijving in je oude gemeente te bevestigen. Alleen vanaf dan ben je definitief uitgeschreven en kan je dus niet langer te maken krijgen met extra kosten.

Reglementering op vlak van verhuizing van inboedel

Wanneer je naar Frankrijk gaat verhuizen dienen er geen speciale voorzorgen te worden genomen voor het verhuizen van de inboedel. Uiteraard zal je hiervoor wel een beroep willen doen op een professionele verhuisbedrijf, maar binnen de lidstaten van de Europese Unie geldt een vrije in- en uitvoer van inboedel. Met andere woorden, je dient op voorhand geen document ter kennisname voor de douane in te dienen. Dat zou wel noodzakelijk zijn wanneer je verhuist naar een land buiten de EU-zone.

Vergeet niet om je adreswijziging door te geven!

Je verhuizing kenbaar maken bij de gemeente waarin je woonachtig bent is één ding, maar vergeet uiteraard ook niet om bijvoorbeeld je bank aan te schrijven en vrienden en kennissen op de hoogte te brengen. Veel mensen vergeten dit of denken dat het volstaat om gewoon even een telefoontje te plegen. Het is echter veel veiliger om één brief op te stellen en deze te versturen naar iedereen die op de hoogte moet worden gebracht van je adreswijziging. Op die manier ben je er zeker van dat er bijvoorbeeld geen post meer naar het oude adres zal worden verzonden terwijl je al in het buitenland zit.

Meer informatie:

Geld besparen?

Als je internationaal gaat verhuizen raden wij je zeker aan om dit over te laten aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Zo weet je in ieder geval zeker dat je spullen verzekerd zijn en goed zullen aankomen. Ontdek het gemak en de voordelen van een internationaal verhuisbedrijf. Via onze website kun je in een keer tot 4 offertes van dergelijke verhuisbedrijven vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel zult gaan betalen. Klik op de button hieronder en vul je gegevens in. Ontvang vrijblijvend de offertes in je mailbox, vergelijk en bespaar tot wel 30% op de kosten.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs