Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

Verhuizen BonaireBonaire is één van de populairste bestemmingen in de Antillen voor Nederlanders om naar uit te wijken. Vooral houders van de Nederlandse nationaliteit die op het punt zijn gekomen om te gaan rentenieren houden er van om hun woonplaats te verleggen naar dit uitnodigende eiland. Ben jij eveneens op zoek naar een nieuwe locatie om een tweede leven te beginnen en zou je met andere woorden graag willen verhuizen van Nederland naar Bonaire? Aarzel dan niet langer en ontdek waar je precies rekening mee dient te houden.

*Tip:
→ Verhuizen naar Bonaire? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Wanneer is een verblijfsvergunning verplicht?

Houders van de Nederlandse nationaliteit hebben het recht om gedurende een termijn van 180 achtereenvolgende dagen op het eiland te verblijven. Dit komt overeen met een totale periode van zes maanden. Voor deze periode geldt geen verplichte verblijfsvergunning. Wanneer je langer wenst te blijven zal je wel een dergelijke vergunning moeten aanvragen. De toekenning van de vergunning gebeurt steevast aan de hand van verschillende punten, namelijk:

  • De aard van je verblijf
  • Je financiële mogelijkheden

Wil je, je permanent vestigen op het eiland, dan zal je hoe dan ook moeten kunnen aantonen dat je kan voorzien in je eigen financiële noden en daarnaast zal je ook duidelijk kenbaar moeten maken op welke manier je er werkzaam zal zijn. Werk je bijvoorbeeld voor een firma uit de Antillen, voor een internationaal bedrijf of werk je op zelfstandige basis? Het zijn stuk voor stuk vragen die je voorgeschoteld zal krijgen tijdens de aanvraag van je verblijfsvergunning.

Auto mee verhuizen naar Bonaire of niet?

Veel Nederlanders die er voor kiezen om naar Bonaire te verhuizen kiezen er voor om ook hun auto over te laten brengen. Op het eerste zicht is dat misschien wel interessant, maar je moet er rekening mee houden dat Bonaire op vlak van wegen helemaal anders is dan Nederland. Neem nu bijvoorbeeld het Benedenwindse Eiland. Daar zijn de wegen veelal niet geasfalteerd waardoor je er absoluut nood hebt aan een auto met een hoge wielophanging. Hou er bij het exporteren van je auto naar Bonaire eveneens rekening mee dat je, je verzekering zal moeten aanpassen. Een goede en betrouwbare plaatselijke verzekeraar onder de arm nemen is wat dat betreft zeker en vast aan te raden.

Meer verhuisinformatie?

Verhuisbedrijf inschakelen

Het kan zijn dat je een aantal spullen of je gehele inboedel wilt meeverhuizen naar Bonaire. Als je inzicht wilt in de prijzen van een internationale verhuizing dan kun je het beste meerdere verhuisbedrijven vergelijken. Via onze website kun je gemakkelijk, gratis en vrijblijvend meerdere verhuisbedrijven vergelijken. Klik op de button hieronder en laat je gegevens achter. Ontdek wat de prijzen zijn en maak een weloverwogen keuze. Een vergelijking kan je een besparing tot wel 30% op de kosten besparen.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs