Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuizen SpanjeSpanje is een zonnig en bijzonder gastvrij land. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat veel mensen er, bijvoorbeeld op latere leeftijd voor kiezen om naar dit zuiders gelegen land te gaan wonen. Spanje heeft mensen ondanks de financiële crisis die het land toch behoorlijke schade heeft toegebracht nog steeds heel veel te bieden. De infrastructuur is er, vooral in de toeristische gebieden zeer uitgebreid en ook op medisch vlak zijn aanzienlijke stappen in de juiste richting gezet. Ben je ook van plan om te verhuizen/emigreren naar Spanje en wil je graag weten waar allemaal rekening mee te houden? Wij geven je graag een overzichtje van de belangrijkste aandachtspunten:

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Geen speciale eisen op vlak van documenten

Spanje is een Europees land. Dit wil zeggen dat je geen rekening dient te houden met speciale eisen op vlak van documenten. Wel dien je over een geldig paspoort te beschikken en moet je rijbewijs geschikt zijn om mee in het buitenland te rijden. Hou er wel rekening mee dat een inschrijving in de gemeente waarin je gaat wonen verplicht is. Doe dit bij voorkeur zo snel mogelijk na het plaatsvinden van de verhuizing.

Post laten doorsturen naar Spanje

Wanneer je gaat verhuizen kan het voorkomen dat je nog enige tijd post verwacht op je oude adres. Het is dan uiteraard zeer vervelend wanneer deze post je niet meer bereikt. Dat hoeft echter niet het geval te zijn, ook niet wanneer je bent verhuisd naar Spanje. PostNL maakt het immers mogelijk om je post ook probleemloos naar een buitenlands adres door te sturen tegen een vastgestelde kostprijs van enkele euro’s per maand.

Regelen van speciaal transport

Wanneer je gaat verhuizen naar Spanje is het op verschillende manieren mogelijk om het transport van je inboedel te regelen. Je kan er voor kiezen om dit te doen over de weg, bijvoorbeeld door gebruik te maken van speciale verhuiswagens, maar je kan er ook voor kiezen om alles in een container in te laden en over zee te transporteren. Je uiteindelijke keuze op dit vlak zal vooral afhankelijk zijn van de exacte inboedel evenals de locatie waar je in Spanje precies gaat wonen.

Meer informatie:

Verhuisbedrijven vergelijken

Het beste wat je kunt doen is de verhuizing uitbesteden aan een internationaal verhuisbedrijf. Dit kun je via onze website doen. Klik op de button hieronder en ontvang vrijblijvend tot 4 offertes in je mailbox. Begin met vergelijken en bespaar tot wel 30% op de kosten van je internationale verhuizing.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs