Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuizen BrusselBrussel is een stad met internationale allure die bijgevolg veel (jonge) mensen aantrekt. Wanneer ook jij er graag voor wil kiezen om te emigreren/verhuizen naar Brussel zijn er een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden. Uiteraard is er de drukte van deze kleine metropool, maar daarnaast zijn er ook de hoge kosten die er verbonden zijn aan het huren of het kopen van vastgoed. Verhuizen naar Brussel doe je dus niet zonder eerst na te gaan of je hier financieel wel voldoende middelen voor beschikbaar hebt. Daarnaast zijn er ook nog een aantal praktische details waar je even bij stil zal moeten blijven staan.

*Tip:
→ Verhuizen naar Brussel? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Geen speciale aangifte voor je inboedel vereist

Wanneer je vanuit Nederland naar Brussel wenst te verhuizen dien je geen speciale aangifte te doen bij de Belgische douane. Met andere woorden, tussen Nederland en België geldt een vrije in- en uitvoer van je inboedel. Alles kan eenvoudig door een verhuisfirma of door vrienden worden getransporteerd zonder dat je rekening dient te houden met problemen aan de grens. Mocht er toch een controle plaatsvinden, zorg dan dat je kan aangeven dat je bezig bent met een verhuis en geef duidelijk aan waar het nieuwe adres zich bevindt. Op deze manier voorkom je veel oponthoud waardoor de verhuis niet nodeloos vertraging op zal lopen.

Verplichte inschrijving in nieuwe woonplaats

Net zoals het in Nederland geldt en in België is het dus ook in Brussel verplicht om meteen na verhuis een registratie te laten doen in de plaatselijke bevolkingsdienst. Het attest dat je ontvangt na je inschrijving zal je vervolgens ook moeten gebruiken om je uit te schrijven in de gemeente waarin je voorheen woonde. Dit is zeer belangrijk en niet alleen voor jou, maar ook voor je eventuele gezin, want anders kan je te maken krijgen met onverhoopte dubbele kosten. Hou er wel rekening mee, dit attest van inschrijving wordt pas afgeleverd wanneer je kan aantonen over een economische activiteit te beschikken in België of in ieder geval in te kunnen staan voor je eigen financiële middelen.

Checklist en tips verhuizen

Omdat er bij een verhuizing veel komt kijken willen wij je graag een handje op weg helpen. Via de onderstaande links krijg je meer inzicht van alle zaken die je nog moet regelen. Gebruik onze verhuisplanner om een goed planning te maken en gebruik onze verhuischecklist om te voorkomen dat je belangrijke zaken niet vergeet.

Internationaal verhuisbedrijf inschakelen

De beste advies die we je kunnen geven is om een internationale verhuizing over te laten aan een verhuisbedrijf. Dit omdat er zeer veel komt kijken bij een verhuizing. Er kan veel misgaan als je het zelf doet. Bovendien zijn je spullen verzekerd door een verhuisbedrijf bij uitbesteding. Via onze website kun je meerdere verhuisbedrijven vergelijken en flink geld besparen. Het gaat heel simpel in zijn werking:

  1. Klik op de button hieronder en vul je gegevens zo goed mogelijk in
  2. Ontvang vrijblijvend 4 offertes van lokale internationale verhuisbedrijven (geheel gratis en vrijblijvend)
  3. Vergelijk de offertes en kies de beste deal


Verhuisbedrijven vergelijken

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs