Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuizen LondonLonden is één van de belangrijkste metropolen die Europa te bieden heeft. Veel mensen die er voor kiezen om naar de Engelse hoofdstad te verhuizen doen dat dan ook omdat ze er bijvoorbeeld willen gaan werken voor een groot, internationaal bedrijf. Ben jij ook van plan om je geluk te zoeken in Londen en zou je graag daarheen willen verhuizen voor je werk, maar dan wel samen met je gezin? In dat geval zetten we graag even voor jou op een rijtje waar je bij voorkeur allemaal rekening mee dient te houden.

*Tip:
→ Verhuizen naar Londen? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Checklist verhuizen naar Londen

Wanneer je naar Londen wil verhuizen is het in ieder geval aan te raden om rekening te houden met de volgende zaken:

  • Bereid je voor op het leven in een wereldstad. Ga op voorhand op zoek naar een zo betaalbaar mogelijke woning en koop een kleine auto! Parkeren in Londen is namelijk het merendeel van de tijd een echte ramp.
  • Zorg er voor dat al je documenten in orde zijn. Een verblijfsvergunning voor Nederlanders is niet vereist, maar er kunnen wel andere papieren nodig zijn. Indien je langer dan zes maanden in Londen of een andere plaats in Engeland verblijft kan je een verblijfsvergunning aanvragen om een bewijs van woonplaats te hebben, maar dat is dus geen verplichting.
  • Ga je werken in Londen (en dat veronderstellen we wel)? In dat geval zal je, je moeten aansluiten bij een afdeling van de Sociale Zekerheid alsook bij het NHS. Op deze manier beschik je meteen over een passende ziektekostenverzekering in Engeland.

Verhuizen met hond naar Londen

Verhuizen naar Londen met je hond was vroeger een helse opdracht. Ieder huisdier dat Engeland binnen werd gebracht moest namelijk voor een periode van zomaar even negen maanden in quarantaine. Tijdens deze periode werden verschillende proeven gedaan alsook bloedafnames die duidelijk moesten maken of de hond in kwestie geen hondsdolheid had en daar voldoende tegen was beschermd. Pas na deze lange periode konden de hond en zijn of haar baasje terug herenigd worden. In 2012 heeft Engeland er echter voor gekozen om haar wetgeving aan te passen aan die van de Europese Unie waardoor het invoeren van een hond of ander huisdier niet meer zoveel problemen met zich meebrengt. De quarantaineverplichting is door deze aanpassing hoe dan ook komen te vervallen.

Meer verhuisinformatie?

Verhuisbedrijf inschakelen

Het kan zo zijn dat je heel wat spullen mee wilt verhuizen bij de emigratie naar Engeland. Verstandig is om dit niet zelf te doen maar over te laten aan een verhuisbedrijf uit jouw regio. De vraag is echter hoe je een betaalbare en toch betrouwbare internationale verhuisbedrijf vindt uit jouw regio. Wij hebben het antwoord voor je. Klik op de button hieronder, laat je gegevens achter en ontvang in een keer tot 4 offertes in je mailbox. Geheel gratis en geheel vrijblijvend. Ontdek wat de prijzen zijn en kies de beste deal. Zo kun je tot wel 30% op de kosten besparen.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs