Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Verhuizen AustralieIeder jaar opnieuw kiezen veel mensen er voor om te verhuizen naar Australië. Het prachtige, omvangrijke land heeft dan ook heel veel te bieden, maar emigreren naar dit land aan de andere kant van de wereld vergt toch de nodige voorbereidingen. Je dient wat dat betreft niet alleen rekening te houden met de strenge eisen voor het verkrijgen van een visum of het importeren van je inboedel, daarnaast zijn er ook nog verschillende andere struikelblokken die je zomaar op je weg kan tegenkomen.

*Tip:
→ Verhuizen naar Australië? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Zeer strenge visumeisen

Wanneer je gaat verhuizen naar Australië dien je er rekening mee te houden dat dit één van de strengste landen in de wereld is wanneer het aankomt op het toegekend krijgen van een (verblijfs)visum. Het is dan ook in ieder geval steeds van cruciaal belang dat je kan aantonen perfect financieel onafhankelijk te zijn. Een controle van je bankgegevens alsook het werk waarover je beschikt kan van cruciaal belang zijn om uiteindelijk te bepalen of je toegang krijgt tot het land van de kangoeroes of niet. Let ook op, dezelfde strenge regels zijn eveneens van toepassing voor de inboedel die wordt ingevoerd. Er dient vooraf hoe dan ook een melding te gebeuren aan de douanedienst en daarnaast geldt een complete lijst met voorwerpen die als bedreigend voor het leven in Australië worden aanschouwd. Deze zullen dan ook steeds geweigerd worden. Controleer goed de actuele eisen op dit vlak vooraleer je inboedel te verhuizen naar dit land Down Under.
Voor meer informatie ga je naar: http://ww.australia.com/en

Bijzondere aandacht vereist voor huisdieren

Wanneer je naar het buitenland gaat verhuizen wordt er steeds vaker benadrukt dat het van cruciaal belang is om rekening te houden met de geldende wetgeving inzake huisdieren. Dat is voor Australië misschien nog wel in het bijzonder het geval. Alle huisdieren die naar dit land worden meeverhuisd dienen in ieder geval in het bezit te zijn van een geldig paspoort waarin alle verkregen inentingen werden opgenomen. Controleer de actuele lijst met vereiste inentingen om er zeker van te zijn dat je er geen over het hoofd ziet. Dat is echter niet alles, een huisdier die naar Australië mee wordt genomen zal in de quarantainewetgeving terechtkomen. In dit geval zal het dier enige tijd op de luchthaven onder toezicht van een dierenarts worden geplaatst om na te gaan of het dier echt gezond is of niet. Van zodra deze wordt goedgekeurd kan je hem of haar komen ophalen.

Meer tips en informatie

Een verhuizing is niet zo een, twee, drie gedaan. Om het wat gemakkelijker te maken hebben wij voor je de onderstaande informatie verzameld. Maak gebruik van onze checklist en onze verhuisplanner en ontdek waar je allemaal zoal op moet letten.

Verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen kun je zelf, maar niet bij als het gaat om internationaal verhuizen. Je kunt het natuurlijk wel proberen maar dat raden wij zeker niet aan. Verstandig is om een internationaal verhuisbedrijf in te schakelen. Een dergelijk verhuisbedrijf beschikt over de kennis en ervaring om jouw spullen in een korte tijd te verhuizen naar Australië. Voordat je besluit een verhuisbedrijf in te schakelen is het verstandig om jezelf even de tijd te gunnen om de juiste verhuizer te vinden. Gelukkig kun je via onze website gemakkelijk in contact komen met meerdere verhuisbedrijven en zo een weloverwogen keuze maken. Het gaat als volgt in zijn werking:

  1. Je klikt op de button hieronder en vul het formulier zo goed mogelijk in
  2. Je ontvangt vrijblijvend tot 4 offertes van lokale internationale verhuisbedrijven
  3. Je vergelijkt de offertes en kiest zelf de beste deal
  4. Je bespaart tot wel 30% op de kosten!

 

Verhuisbedrijven vergelijken

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs