Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuizen DuitslandWanneer je van Nederland naar Duitsland gaat emigreren/verhuizen zijn er heel veel verschillende documenten waar je rekening mee zal willen houden. Denk hierbij niet alleen je paspoort of je rijbewijs, maar daarnaast zal je ook je diploma’s willen laten legaliseren en kan het geen kwaad om een document mee te krijgen van de school waar je kinderen in Nederland hun studie aan het volgen zijn. Op deze manier weet de nieuwe school in Duitsland meteen waar ze precies rekening mee dienen te houden. In dit artikel geven we je in ieder geval graag nog een aantal extra interessante tips met betrekking tot verhuizen naar Duitsland.

*Tip:
→ Verhuizen naar Duitsland? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Verzekering van de inboedel bij verhuizing

Iedereen beschikt vandaag de dag wel over een inboedelverzekering, maar ben je er je van bewust dat deze niet langer geldig is op het ogenblik dat de spullen het huis hebben verlaten? De inboedelverzekering is een verzekering die uitsluitend de inboedel dekt wanneer deze zich in de woning en dus bij jouw thuis bevinden. Van zodra deze in een verhuisauto of ander transport worden geladen is dat dus niet langer het geval. Verhuisbedrijven beschikken wel over een speciale verzekering, maar deze dekt veelal slechts een beperkt bedrag. Het is dan ook geen overbodige luxe om voor een verhuizing naar Duitsland even een mogelijke aanvullende verzekering op dit vlak af te sluiten.

Post laten doorsturen naar Duitsland

Wanneer je naar Duitsland wenst te verhuizen spreekt het voor zich dat je graag wel gewoon je post nog enige tijd zal blijven ontvangen. Het kan immers perfect voorkomen dat de brief met je adreswijziging nog niet door alle instanties is doorgevoerd waardoor er alsnog een aantal facturen of andere briefwisseling naar je adres in Nederland worden gestuurd. Gelukkig biedt PostNL haar klanten eveneens de mogelijkheid om hun briefwisseling nog enige tijd door te laten sturen naar hun nieuwe adres in Duitsland. Op deze manier ben je er zeker van dat je geen belangrijke brieven of documenten misloopt en dat tegen een kostprijs van slechts een paar euro per maand.

Goed om te weten:

Omdat er bij een verhuizing zoveel komt kijken is het ook verstandig om het een en het ander goed op orde te stellen. Dit kun je doen door onderstaande informatie te gebruiken. Het gebruik van onze verhuisplanner en onze verhuischecklist raden wij je zeker aan. Dit omdat je dan geen belangrijke over het hoofd ziet en niet het overzicht verliest.

Verhuisbedrijf inschakelen

Wij raden aan om een internationale verhuizing altijd te laten verzorgen door een internationaal verhuisbedrijf. Dit omdat je dan verzekerd bent dat je spullen veilig aankomen. Mocht dit niet gebeuren dan zijn je spullen ten minste nog verzekerd. Het is daarnaast verstandig om niet de eerste de beste verhuisbedrijf te kiezen. Het beste wat je kunt doen is als eerst meerdere verhuisbedrijven vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet de hoofdprijs zult betalen. Gelukkig kun je via onze website binnen een mum van tijd 4 offertes ontvangen in je mailbox van diverse verhuisbedrijven. Geheel gratis en geheel vrijblijvend. Klik op de button hieronder, vul je gegevens zo goed mogelijk in en ontvang tot 6 offertes in je mailbox. Begin met vergelijken en bespaar tot wel 30% op de kosten!

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs