Bespaartips internationaal verhuizen

Een verhuis brengt altijd bepaalde kosten met zich mee. Toch is er nog een belangrijk verschil tussen een verhuis binnen je eigen land en een verhuis naar het buitenland. Omdat vooral een internationale verhuis behoorlijk hoge kosten met zich mee kan brengen is het op voorhand belangrijk om na te denken waar je precies op kan besparen. Wij hebben omwille van deze reden alvast enkele zeer interessante bespaartips met betrekking tot internationaal verhuizen voor jou op een rijtje gezet.

*Tip:
→ Internationaal verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

1.) Offertes internationale verhuisbedrijven vergelijken

De meeste mensen die er voor kiezen om te verhuizen naar een ander (ver) land doen daarvoor een beroep op een internationaal verhuisbedrijf. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het verhuizen van een inboedel naar het buitenland en bieden onder meer een gepaste verzekering aan. Het is evenwel belangrijk om er rekening mee te houden dat er onderling tussen de verschillende internationale verhuisbedrijven een aanzienlijk verschil in prijs kan gelden. Het ene bedrijf kan haar diensten aanbieden tegen een zeer scherpe prijs terwijl het andere bedrijf net behoorlijk duur uit de hoek kan komen. Het vergelijken van de verschillende internationale verhuisbedrijven op de markt levert je dan ook steeds een niet te onderschatten financieel voordeel op.

2.) Neem niet je volledige inboedel mee

Een verhuis is het ideale ogenblik om eens grondig door je spullen te gaan. Veel mensen komen er in dit geval achter dat ze over heel wat zaken beschikken die ze eigenlijk al lang niet meer nodig hebben. Het meenemen van een complete inboedel bij een internationale verhuis kost vaak bijzonder veel geld. Alles wat je met andere woorden achter kan laten of in Nederland kan verkopen is mooi meegenomen. Bedenk ook dat diverse zaken, zoals bijvoorbeeld elektronische apparaten meer dan waarschijnlijk ook in het land beschikbaar zijn waarnaar je zal verhuizen. Doorgaans kunnen ze daar zelfs worden aangekocht tegen een nog veel scherpere prijs.

3.) Gedeeltelijk zelf verhuizen

Indien je naar het buitenland gaat verhuizen spreekt het voor zich dat je die locatie waarschijnlijk reeds meerdere malen zult bezoeken vooraleer er daadwerkelijk je intrek te nemen. Tijdens dergelijke bezoeken loont het de moeite om reeds enkele spullen mee te nemen en eventueel ter plaatse op te slaan. Op die manier hoeft het internationaal verhuisbedrijf veel minder mee te nemen waardoor niet alleen kan worden bespaard op de transportkosten, maar ook op de extra kosten voor het inpakken van je artikelen. Het spreekt voor zich dat gedeeltelijk zelf verhuizen wel eenvoudiger is wanneer dit kan met de auto dan wanneer je aangewezen bent op het vliegtuig. Toch kan je ook op deze manier nog wat extra geld besparen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!