Bespaartips verhuizen

Bespaartips verhuizenWanneer je gaat verhuizen wordt je plots geconfronteerd met een behoorlijk aantal kosten waar je misschien in eerste instantie helemaal geen rekening mee hebt gehouden. Misschien heb je ook wel net een hypotheek afgesloten voor het aankopen van een nieuw huis en heb je diverse andere kosten moeten maken waardoor het beschikbare budget voor de verhuis zelf een stuk beperkter is geworden. Om er voor te zorgen dat je verhuis toch op financieel vlak draaglijk blijft hebben we enkele interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

1.) Doe een beroep op vrienden en familie
Een verhuisbedrijf inschakelen kan interessant zijn. Op deze manier wordt er namelijk voor gezorgd dat je verhuis niet alleen zo vlot mogelijk verloopt, daarnaast kan je doorgaans ook rekenen op een speciale verzekering voor mogelijke schade aan je inboedel. Het moet evenwel gezegd dat een verhuisbedrijf behoorlijk veel geld kan kosten. Een beroep doen op vrienden en familie is dan ook veelal financieel een stuk interessanter. Let wel, in dit geval zal je nog steeds nood hebben aan aangepast transport voor de grotere stukken uit je interieur.

2.) Verhuis op een weekdag
Men staat er vaak niet bij stil, maar verhuizen in het weekend is een vrij dure kwestie. Wanneer je er voor kiest om de verhuis op zaterdag door te laten gaan dien je bijvoorbeeld rekening te houden met een toeslag van gemiddeld 25 procent bovenop het normale bedrag. Verhuis je op een zondag, dan ligt deze toeslag zelfs rond de 75 procent. Wil je met andere woorden zo weinig mogelijk geld uitgeven aan je verhuis, dan is verhuizen op een weekdag altijd een interessante keuze!

3.) Verhuiskostenvergoeding of niet?
In bepaalde gevallen heb je recht op een zogenaamde verhuiskostenvergoeding. Deze vergoeding kan onder andere worden toegekend wanneer je gedwongen wordt om te verhuizen door werkzaamheden aan je huurwoning, maar ook in geval van een handicap of een professionele verhuis naar een andere stad kan een verhuiskostenvergoeding worden toegekend. Let wel, tijdig controleren of je hier aanspraak op kan maken of niet is absoluut noodzakelijk.

4.) Kleine spullen zelf verhuizen
Bij een verhuis zal je altijd een paar keer je toekomstige woning willen bezoeken. Tijdens een dergelijk bezoek kan je eventueel reeds zelf wat spullen meenemen. Ook op de dag van de verhuis zelf loont het de moeite om, wanneer je over een voldoende grote auto beschikt, de nodige spullen zelf te verhuizen. Pas wel op dat je niet nodeloos heen en weer rijdt. Zo verbruik je namelijk benzine en dat kost uiteraard ook geld.

Na de verhuizing: kosten verbouwing. Waarde van je huis verhogen? Denk aan zonnepanelen aankopen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!