Bespaartips zakelijk verhuizen

Bespaartips zakelijk verhuizenHet kan op een bepaald ogenblik voorkomen dat je als eigenaar van een bedrijf merkt dat het huidige pand waarin je onderneming is gevestigd niet meer aan de eisen voldoet. Een bedrijf kan door de jaren heen namelijk op dermate wijze zijn gegroeid dat er sprake is van een bepaald plaats tekort. In dit geval zal je als eigenaar een zakelijke verhuis willen overwegen. Een dergelijke verhuis lijkt op het eerste zicht misschien vrij eenvoudig, maar er komt behoorlijk wat bij kijken. Of je nu de zakelijke verhuis zelf wenst uit te voeren of wenst uit te besteden, in beiden gevallen komen onderstaande bespaartips beslist goed van pas.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

1.) Een goede voorbereiding is het halve werk
De sleutel tot zowel een vlotte als een financieel interessante verhuis gaat schuil in de voorbereiding er van. Verder in dit artikel geven we je reeds de tips om zelf de handen uit de mouwen te steken, maar er is meer. Stel bijvoorbeeld bij voorkeur een lijstje op met wat er precies allemaal moet gebeuren en schakel eventueel de hulp in van vrienden of familie. Zij kunnen er samen met jou voor zorgen dat de taken die uitbesteed moeten worden aan een verhuisbedrijf tot een minimum worden beperkt.

2.) Pak zelf alles in en demonteer de kantoormeubelen
Zelfs wanneer je een beroep doet op een verhuisbedrijf voor je zakelijke verhuis is het nog steeds interessant om bepaalde werken zelf uit te voeren. Het is bijvoorbeeld zeer waarschijnlijk dat er in je bedrijf wel de nodige dozen voor handen zijn waar je bijvoorbeeld je archief in kan stoppen. Tape deze dozen goed af en zet ze klaar waardoor de verhuizers ze gewoon maar in te laden hebben. Hetzelfde geldt in zekere zin ook voor de kantoormeubelen waarover je beschikt. Het merendeel van de meubelen kunnen eenvoudig uit elkaar worden gehaald. Zo bespaar je het verhuisbedrijf heel wat tijd en bovendien nemen ze minder plaats in, in de verhuiswagen waardoor er minder heen en weer moet worden gereden.

3.) Vergelijk offertes van verhuisbedrijven
Last but not least, zorg er voor dat je altijd een goed beeld hebt van de prijzen bij verschillende verhuisbedrijven. Hoewel de aard van de dienstverlening onderling immers doorgaans niet of nauwelijks verschilt kan er wel sprake zijn van een aanzienlijk verschil in kosten. Het uitvoeren van een goede vergelijking op dit vlak zorgt er dan ook voor dat je niet nodeloos teveel moet betalen.

4.) Verhuis niet in het weekend
Voor een bedrijf is het vaak zeer interessant wanneer men de verhuis plaats kan laten vinden tijdens het weekend. Op financieel vlak levert je dat evenwel geen voordeel op, in tegendeel. Een verhuis laten uitvoeren op zaterdag kost gemiddeld 25 procent meer dan een verhuis op een gewone weekdag. Moet de verhuis plaatsvinden op een zondag, ben je zomaar even 75 procent meer geld kwijt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!