Goedkoop verhuizen

Goedkoop verhuizenMensen die gaan verhuizen worden steevast geconfronteerd met zeer veel verschillende en uiteenlopende kosten. Al deze kosten mogen dan op het eerste zicht vrij beperkt lijken, in de praktijk vormen ze niet zelden samen een aanzienlijk bedrag. Goedkoop verhuizen is dan ook niet zo eenvoudig, maar gelukkig hebben wij daar iets op gevonden. Op deze pagina kom je namelijk te weten hoe je op tal van verschillende manieren kan besparen op het kostenplaatje dat voor je verhuizing in rekening wordt gebracht. Door al deze verschillende besparingen samen te voegen zal je merken dat je op een aanzienlijk bedrag uitkomt waardoor jouw verhuizing meteen op financieel vlak een stuk aantrekkelijker oogt. Wil jij ook graag goedkoop verhuizen, maar heb je er geen flauw idee van hoe je dit kan realiseren? Geen probleem! Door gebruik te maken van onderstaande tips wordt jouw verhuizing een behoorlijk stuk goedkoper!

*Tip:
→ Goedkoop verhuizen? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Probeer zoveel mogelijk zelf te doen

De belangrijkste tip die we je kunnen geven met betrekking tot goedkoop verhuizen heeft uiteraard betrekking tot het zoveel mogelijk zelf doen van de werkzaamheden welke dienen te gebeuren. Het is evenwel onmogelijk om een volledige verhuizing alleen of uitsluitend samen met je partner te doen. Omwille van deze reden doe je er dan ook altijd goed aan om contact op te nemen met bijvoorbeeld een aantal vrienden en familieleden. Wanneer je er voor kiest om enkele kennissen in te schakelen om je te helpen met verhuizen is het ook altijd interessant om even stil te blijven staan bij de hulpmiddelen waar ze mogelijks over beschikken. Zo dien je ook deze niet te huren. Het belangrijkste aandachtspunt op dit vlak is de verhuiswagen. Een verhuiswagen huren kan je een behoorlijke som geld kosten, maar deze kost kan zeer eenvoudig worden uitgespaard door gebruik te maken van bijvoorbeeld een grote bestelwagen van één van je vrienden of collega’s op het werk.

Toch een verhuisbedrijf inschakelen?

Heeft niemand uit je vriendenkring zin of tijd om je te helpen of kom je gewoon niet aan voldoende helpers? In dat geval zal je toch verplicht zijn om te rade te gaan bij een verhuisbedrijf. Wanneer je dit gaat doen is het altijd interessant om een offerte op te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Bij het opvragen en vergelijken van deze offertes is het evenwel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden, namelijk:

  • Het is standaard perfect mogelijk dat verhuisbedrijf A voordeliger is dan verhuisbedrijf B, maar vaak wordt daarbij geen rekening gehouden met de zogenaamde voorrijkosten. Deze kosten worden door verhuisbedrijven in rekening gebracht omdat ze de afstand tussen hun stalplaats en de beide woningen moeten overbruggen. Het spreekt voor zich dat dit heel wat benzine kost welke uiteraard zal moeten worden betaald. Ook hier dien je dan ook beslist rekening mee te houden bij het uitkiezen van het verhuisbedrijf.
  • Indien mogelijk doe je er goed aan om te kiezen voor één van de zogenaamde “erkende verhuizers”. Een beroep doen op een dergelijk verhuisbedrijf zorgt er onder andere voor dat je over een passende verzekering beschikt waardoor eventuele schade of problemen altijd op meest interessante wijze zijn ingedekt.
  • Controleer steeds of de inhoud van de verschillende offertes die je hebt ontvangen wel degelijk gelijk is. Het kan namelijk perfect voorkomen dat een bepaald verhuisbedrijf je verhuizing aanzienlijk voordeliger kan uitvoeren, maar er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van minder verhuizers of er een verhuiswagen wordt ingeschakeld met een beperktere opslagcapaciteit. Ook dit zijn zeker en vast zaken waar je een de nodige aandacht aan zal willen besteden.

Een verhuislift huren of niet?

Een uitermate belangrijke vraag die je, je dient te stellen is of een verhuislift wenst te huren of niet. Mensen die bijvoorbeeld verhuizen van een appartement naar een andere woning vrezen dat ze hier automatisch rekening mee moeten houden. Dat is echter niet altijd het geval. Bijzonder veel meubelen kunnen vandaag de dag namelijk nagenoeg geheel uit elkaar worden gehaald waardoor ze probleemloos via de trap naar omlaag kunnen worden gebracht. Zo kan je inderdaad de kostprijs van een verhuislift uitsparen, maar anderzijds duurt de verhuizing op deze manier wel een behoorlijk stuk langer. De kans dat je op het einde van de rit dan ook nog steeds met een financieel voordeel te maken hebt is bijzonder klein. Soms is het wat dit betreft dan ook wel degelijk interessanter om toch een verhuislift te huren.

Tweedehands kopen van verhuisdozen

De prijs van een verhuisdoos lijkt op het eerste zicht misschien niet zo aanzienlijk, maar je hebt er doorgaans heel wat nodig om de volledige verhuizing rond te krijgen. Je kan er in deze situatie voor kiezen om de verhuisdozen nieuw aan te kopen, maar je kan ze ook bestellen via een tweedehandse website zoals Marktplaats. Heel wat mensen die zijn verhuisd hebben namelijk grote pakken met verhuisdozen aangekocht waar ze na afloop nog een aardig exemplaren van over houden. Deze verhuisdozen worden doorgaans aangeboden tegen een zeer scherpe prijs waardoor je zeker zal kunnen rekenen op een aantrekkelijk financieel voordeel.

Tijdbesparende maatregelen zijn interessant

Het overgrote merendeel van de kostprijs die voor een verhuizing in rekening wordt gebracht vloeit verder uit het uurtarief welke in rekening wordt gebracht door de verhuizers. Omwille van deze reden is het dan ook steeds interessant om zoveel mogelijk tijdbesparende maatregelen te nemen. Het op voorhand inpakken van kleine inboedel en deze op een eenvoudig bereikbare plaats zetten is bijvoorbeeld een goede start. Vervolgens dient er ook te worden gekeken naar de grote stukken inboedel. Probeer zoveel mogelijk voor de dag van verhuizing reeds uit elkaar te halen en op de benedenverdieping klaar te zetten. Let echter goed op dat de stukken van verschillende meubelen niet door elkaar komen te liggen, want dan kan het terug monteren wel eens de nodige problemen opleveren. In ieder geval, wanneer je goede voorbereidingen treft en gebruik maakt van een heldere planning zal je niet alleen merken dat er zeer veel tijd kan worden bespaard, dit zal ook gegarandeerd een niet onaanzienlijke invloed hebben op de kostprijs die voor je verhuizing wordt aangerekend.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!