Hoe verhuis je je bank?

bank verhuizenHet lijkt gemakkelijk, maar dat is het zeker niet. Bij het verhuizen van je banken is het belangrijk om letten op een aantal zaken. In dit artikel zullen wij je tips geven en uitleggen hoe je jouw bank op een veilige manier kunt verhuizen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

  1. Voordat we beginnen heb je een aantal verhuisartikelen nodig. Je hebt wikkelfolie, dekens en tape nodig.
  2. Een deken beschermt jouw bank niet tegen vet, vuil en vocht. Begin daarom eerst met wikkelfolie
  3. Gebruik wikkelfolie en zorg dat de bank goed is ingepakt. Het gebruik van wikkelfolie zorgt ervoor dat je banken beschermd zullen zijn tegen vocht. Het kan zo zijn dat iemand een blikje frisdrank op jouw mooie banken laat vallen zonder enige opzet. De folie zal dan de banken optimaal beschermen. Ga je de bank tijdelijk plaatsen in een opslagruimte? Dan komt de wikkelfolie ook goed van pas. Wij raden zeker aan om wikkelfolie te gebruiken.
  4. Gebruik wikkelfolie niet direct op leer! Als je wikkelfolie gebruikt dan kun je het leer beschadigen omdat de folie kan plakken op het leer. Gebruik daarom eerst het soort folie dat je op de afbeelding hiernaast ziet. →
  5. Na de folie kun je het deken over de gehele bank inwikkelen. Let erop dat je de pootjes goed inwikkelt en ander uitstekende materiaal.
  6. Gebruik tape om de dekens vast te maken. Je hoeft niet veel tape te gebruiken, maar zorg er wel voor dat het deken op zijn plek blijft. Bij het intapen is het dus van belang om het deken zo strak mogelijk aan te spannen.
  7. Nu ben je klaar om de bank, samen met iemand anders, te plaatsen in de verhuiswagen/boedelbak.
  8. Als je bank eenmaal is aangekomen bij de nieuwe woning is het zaak om voorzichtig het beschermmateriaal te verwijderen. Verwijder eerst met een mes of een puntig voorwerp het tape en verwijder het deken en vervolgens de folie.
  9. Plaats de bank op zijn nieuwe plek en klaar is kees. Je kunt genieten van je bank in je nieuwe woning.

Meer informatie

Bij een verhuizing dien je rekening te houden met vele zaken. Ontdek meer op onze website.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!