Nadelen verhuisbedrijf

Nadelen verhuisbedrijfVeel mensen twijfelen of ze voor hun verhuis al dan niet een beroep zullen doen op een verhuisbedrijf. Het inhuren van een verhuisbedrijf zorgt er voor dat er je heel wat last uit handen wordt genomen. Verhuizen vergt immers zowel mentaal als fysiek zware inspanningen. Door een verhuisbedrijf in te huren kan je dus weliswaar heel wat stress voorkomen, maar daar staat wel tegenover dat je rekening dient te houden met een bepaalde meerprijs. Zelf je verhuis regelen is namelijk in alle gevallen financieel voordeliger dan wanneer je een beroep moet doen op de diensten van een verhuisbedrijf.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Extra budget voor verhuisbedrijf

Een beroep doen op de diensten van een verhuisbedrijf zorgt er dus steeds voor dat je rekening moet houden met een bepaald extra budget. De prijs die door een verhuisbedrijf wordt aangerekend is evenwel afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan:

  • Het aantal verhuizers
  • Het type transport waar gebruik van wordt gemaakt
  • De afstand van het verhuisbedrijf tot aan de beide woningen (oud en nieuw)
  • Eventuele extra diensten of machines

De minste impact op de kostprijs van een verhuisbedrijf gaat (verrassend genoeg) schuil in het aantal verhuizers waar een beroep op wordt gedaan. Enerzijds klopt het uiteraard dat elke extra verhuizer een bepaalde meerprijs met zich meebrengt, maar anderzijds is het ook zo dat de verhuis dan een stuk vlotter verloopt waardoor er minder uren worden aangerekend. Het één compenseert op dat vlak dan ook bijna het ander.

Op vlak van het type transport kan er uitsluitend worden bespaard door de omvang van de inboedel te beperken. Dat is voor grote woningen evenwel eenvoudiger gezegd dan gedaan. Een tweede punt waar je rekening mee moet houden is de afstand die de verhuisfirma van je keuze moet overbruggen om van de standplaats tot aan je woning te rijden. De afstanden van de verschillende verhuisbedrijven in de buurt vergelijken is dan ook een absolute aanrader.

Tot slot, in bepaalde gevallen zal je tijdens een verhuis nood hebben aan diverse, extra hulpmiddelen. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld een verhuislift. Het huren van een dergelijke lift zonder verhuisbedrijf kan je een aardige euro kosten, maar ook door een verhuisbedrijf wordt hier uiteraard een extra bedrag voor in rekening gebracht. Een gedetailleerde offerte opvragen is dan ook altijd aan te raden. Op deze manier voorkom je na afloop van de verhuis vervelende, financiële verrassingen.

Controle uit handen geven

Een tweede nadeel die eigenlijk behoorlijk subjectief is te noemen heeft betrekking tot het uit handen geven van de controle over de verhuis. Veel mensen willen zelf de teugels in handen blijven houden en vinden het niet prettig wanneer vreemden hun inboedel gaan inpakken en verhuizen. Voor veel mensen weegt de mindere fysieke en mentale last hier niet tegen op.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!