Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf ApeldoornApeldoorn staat bekend om haar mooie en natuurrijke omgeving. De Veluwe is om de hoek en je kunt ook snel naar het IJsselmeer om watersporten te beoefenen. Apeldoorn zelf is niet erg groot en heeft net iets meer dan 140.000 inwoners. Het is erg geschikt voor jonge gezinnen en door de centrale ligging in Nederland zijn alle andere regio’s makkelijk te bereiken. Het wegennetwerk is goed, maar ook het openbaar vervoer geeft je uitstekende aansluitingen. Genoeg redenen dus om naar Apeldoorn te verhuizen, maar hoe vind je hier een goed verhuisbedrijf?

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Apeldoorn? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 3 grootste verhuisbedrijven in Apeldoorn

Omdat Apeldoorn relatief klein is heb je er ook niet heel veel keuze wat betreft verhuisbedrijven. Wat er wordt aangeboden is echter erg kwalitatief en geeft je de mogelijkheid om ook internationaal te verhuizen, om een zeer vakkundige en erkende verhuizer te kiezen, om je kunstvoorwerpen en huisdieren te laten vervoeren en om een budgetoplossing te vinden. Het onderstaande overzicht geeft je de drie verhuisbedrijven in Apeldoorn met de beste score voor klantvriendelijkheid en kwaliteit.

 

  Verhuisbedrijf Apeldoorn Bijzonderheden
1 Verhuisbedrijf Witteveen Erkende verhuizer, vele jaren ervaring ook internationaal en opslag
2 A. Staal-Hartigers Erkende verhuizer, bijna 100 jaar ervaring en vele diensten mogelijk
3 Smaragd Express Goedkope service, verscheidene diensten, voornamelijk particulier

 

De kosten

De kosten voor het verhuizen in Apeldoorn zijn gemiddeld en je kunt rekenen op een bedrag dat rond de €1000 ligt. Zoals je je misschien kunt voorstellen is verhuizen in en rondom Apeldoorn sneller en gemakkelijk dan verhuizen in de randstad. Het verkeer is er een stuk minder, de bevolkingsdichtheid is beter en het vinden van een parkeerplaats is niet zo’n groot probleem als bijvoorbeeld in Amsterdam. Dit is gunstig voor de prijs, omdat je vaak betaalt per uur. De prijzen vind je in de volgende tabel, inclusief enkele andere uitgaven waarmee je te maken zou kunnen krijgen.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Apeldoorn

Ga je verhuizen naar de omgeving Apeldoorn, dan heb je niet alleen financieel een goede keuze gemaakt. Deze zeer kindvriendelijke en natuurlijke omgeving heeft je veel te bieden. Toch zal je wat betreft het verhuizen enkele uitdagingen tegenkomen en deze kun je het beste goed voor zijn. Gebruik daarom de volgende tips zodat je verhuizing in Apeldoorn soepel kan verlopen.

  • Houd rekening met het verkeer: je zal veel minder verkeersproblemen vinden rondom Apeldoorn dan rondom sommige andere punten in het land. Toch zijn er enkele knooppunten die je op bepaalde tijden misschien het beste vermijdt. Plan je route en de tijdstip van het transport daar omheen, zodat je hier zo min mogelijk tijd voor nodig hebt.
  • De binnenstad: zoals zoveel historische Nederlandse steden heeft ook Apeldoorn een schitterende binnenstad. Deze bestaat echter uit eenrichtingsverkeer, voetgangerspaden en smalle steegjes die je met een verhuiswagen moeilijk inrijdt. Ga je naar de binnenstad verhuizen, dan kun je overwegen om een bakfiets te huren of een aanhanger. Een grote verhuiswagen kan hier vooral rondom bepaalde tijden moeilijk terecht.
  • Inschrijven: vanaf 4 weken voor je verhuizing tot 5 dagen na je verhuizing kun je je inschrijven bij de gemeente. Dit doe je schriftelijk of persoonlijk, maar online is dit misschien wel het aller gemakkelijkste. Ga naar deze link en doe dit lekker vanuit je luie stoel.

 

De prijsopbouw

De meeste verhuizingen worden per uur in rekening gebracht. Ze kijken dan hoe lang het laden en lossen zal duren (dus hoe groot je inboedel is) en hoe ver er moet worden gereden. In een gemiddelde situatie zal het transport zo’n 30 procent innemen van de totaalprijs en het laden en lossen 40 procent. De overige 30 procent zijn voor extra uitgaven zoals vergunningen, kilometervergoeding en extra diensten die je gebruikt. Geld besparen doe je dus door je verhuizing simpel te houden, je inboedel klein en eventueel zelf te laden en lossen.

 

 prijsopbouw-verhuisbedrijf

Interessante bespaartips

Verhuizen is duur, maar kan gemakkelijk in je budget worden toegevoegd. Omdat je zoveel mogelijkheden hebt is het de kunst om deze zo te balanceren dat je niet over je budget gaat. De prijs van je verhuizing heb je tot op zekere hoogte in de hand door het zo simpel of uitgebreid te maken als je zelf wilt. De volgende bespaartips kunnen je helpen de prijs laag te houden.

  • Gooi weg: gooi tijdens het inpakken van je spullen zoveel mogelijk weg. Breng het anders naar de kringloop of verkoop het. Alles dat je in je nieuwe woning niet nodig hebt hoef je ook niet in te pakken. Daardoor gaat de inhoud van de wagen naar beneden en gaat het laden en lossen sneller, waardoor je minder betaalt.
  • Tijdens kantooruren: ga je verhuizen tijdens kantooruren dan zijn de tarieven lager dan wanneer je verhuist tijdens het weekend. Ook een spoedverhuizing is aanzienlijk duurder. Plan het tijdstip van de verhuizing dus goed en betaal niet de hoofdprijs.

 

Vergelijk offertes

De laatste en beste bespaartip die we je kunnen geven is het uitvoeren van een uitgebreide prijsvergelijking. Dit doe je snel en gemakkelijk met onze vergelijkingstool. De tool kan je snel een aantal offertes opsturen van verhuisbedrijven in Apeldoorn en je zo helpen daartussen de beste keuze te maken.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs