Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf GoudaDe Randstad is de plek waar de meeste mensen in ons land werken. Wie in de buurt van zijn werk wil gaan wonen komt al snel in Gouda uit. Het is een woonplaats met een rijke historie en met veel bedrijven in de buurt. Ga jij verhuizen naar Gouda, dan doe je er goed aan om een verhuisbedrijf in (de regio van) Gouda in te schakelen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Gouda? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Jij bepaalt hoe jouw verhuizing eruit ziet

Geen twee verhuizingen zijn hetzelfde, en anno nu heeft iedereen een idee hoe zijn verhuizing eruit moet komen te zien. Het is dan ook om die reden dat je steeds meer verschillende typen verhuisbedrijven ziet. We hebben de drie meest voorkomende varianten voor je op een rij gezet, met een indicatie van de kosten.

  • De hele klus uit handen. Het all-in verhuisbedrijf is het meest bekende systeem. Je schakelt een verhuisbedrijf in wat jouw hele inboedel demonteert en zorgvuldig in dozen verpakt. Vervolgens gaat alles in de vrachtwagen waarna jouw inboedel ter plekke in je nieuwe huis weer wordt uitgepakt en gemonteerd. Je betaalt hier het meeste voor, maar groot voordeel is dat je er het minste omkijken naar hebt. Handig wanneer je er tijdens een verhuizing alleen voor staat.
  • Een low budget verhuisbedrijf. De low budget verhuizer is de goedkoopste oplossing. Je kiest ervoor om een verhuiswagen met chauffeur te huren voor je verhuizing, maar hoe je het verder regelt is aan jou. Je kan verhuizers inhuren per persoon en per uur om jou te helpen, maar je kan ook een beroep doen op je eigen netwerk bij een verhuizing om de kosten van de verhuizer uit te sparen.
  • De combinatie van de bovenstaande twee. De tussenvariant wordt het meeste gekozen. Je hebt standaard de verhuiswagen met chauffeur en je bepaalt verder of en hoeveel verhuizers je inhuurt. Ook zaken als een verhuislift kan je zelf inhuren als een losse module. Materialen zoals verhuisdekens en wikkelfolie worden wel meegeleverd door het verhuisbedrijf. Je betaalt iets meer dan bij een budget verhuisbedrijf, maar je hebt wel minder omkijken naar je verhuizing.

Hoeveel kost een verhuisbedrijf in Gouda

We informeerden voor je naar de tarieven van een aantal verhuisbedrijven die in de regio Gouda werkzaam zijn. We kwamen tot de volgende inzichten.

Naam verhuisbedrijf Inclusief of exclusief kosten verhuiswagen Kosten één verhuizer Kosten twee verhuizers
Draagkracht Logistics Exclusief. Kosten 30 euro per uur, met een minimum van 3 uur 30 euro per uur, minimum 3 uur 60 euro per uur, minimum 3 uur
Van Noort Inclusief 90 euro per uur 120 euro per uur
Budget verhuisservice Exclusief. Kosten verhuiswagen halve dag 95 euro, hele dag 125 euro. 29 euro per uur 58 euro per uur
Asscheman De Verhuizers Inclusief Vanaf 60 euro per uur 90 euro per uur
Van Buuren en Zn Inclusief Vanaf 120 euro per uur Vanaf 150 euro per uur

 

Zaken waar je aan moet denken

Een verhuizing komt met een hoop regelwerk. Regel deze zaken in elk geval bijtijds als je gaat verhuizen:

  • Jouw huisarts. Kom je van buiten de gemeente, regel dan eerst een huisarts voordat je gaat verhuizen. Je zorgverzekeraar weet welke huisarts nog ruimte heeft in zijn praktijk.
  • De inschrijving. Schrijf je in bij de gemeente.

Hoe de prijs werd bepaald

Jij bepaalt hoeveel je betaalt voor een verhuisbedrijf. De kosten van een dergelijk bedrijf inhuren variëren behoorlijk. De prijs wordt bepaald aan de hand van de volgende keuzes.

  • Directe verhuizing of met opslag. Ga je verhuizen, dan is het de meest ideale situatie dat je oude woning verkocht is en dat je direct in je nieuwe huis kan trekken. Het komt echter geregeld voor, zeker bij nieuwbouw, dat er een tussenpoos in zit. Jij woont in een tijdelijke woonruimte en je inboedel moet ergens worden opgeslagen. Veel verhuisbedrijven hebben hiervoor een opslag mogelijkheid voor jouw inboedel. Jij betaalt hier uiteraard wel voor. Dat tarief varieert van 120 tot 300 euro per maand. Daar zit dan wel bij inbegrepen dat jouw inboedel vervolgens op jouw verzoek naar je nieuwe woning wordt verhuisd.
  • De afmeting van je inboedel. Een verhuisbedrijf zal altijd een zo nauwkeurig mogelijke inschatting van jouw inboedel maken. Daar hangt namelijk voor een groot deel de prijs vanaf. Een verhuiswagen heeft doorgaans een inhoud van 20 kubieke meter, dus het verhuisbedrijf zal incalculeren hoeveel ritten er gemaakt moeten worden naar jouw nieuwe huis toe. Dit is uiteraard bepalend voor de prijs van de verhuizing. Een goed verhuisbedrijf komt eerst langs om de inboedel zo goed mogelijk in te schatten voordat er een prijsopgaaf wordt gemaakt voor jou. Even online een inschatting maken loopt in veel gevallen verkeerd af waardoor je met een veel te hoge rekening komt te zitten.
  • Extra’s die je nodig hebt. Kom je in een monumentaal pand in de binnenstad of in hoogbouw te wonen, dan is het aan te bevelen dat je een verhuislift inhuurt. Een verhuislift inhuren kost tussen de 65 en 100 euro per uur, afhankelijk van de capaciteit van de verhuislift zelf. Een dergelijke lift kan tot de 9e etage van een appartementencomplex komen.

Praktische bespaartips

  • Doe zoveel mogelijk zaken zelf. Besparen op je verhuizing doe je uiteraard door zoveel mogelijk zaken zelf te doen. Heb je echter een hoop kostbare spullen in je huis staan met bijvoorbeeld antiek en erfstukken, informeer dan eerst bij je inboedelverzekeraar hoe je verzekerd bent. Je wil niet met een hoge schadepost door eigen schuld komen te zitten. In dat soort gevallen is een verhuisbedrijf een betere keuze.
  • Huur een bedrijf uit de omgeving. Een verhuisbedrijf berekent vaak voorrijkosten en kilometerkosten. Het loont dus wanneer je een verhuisbedrijf uit je eigen omgeving inhuurt.

Vraag om offertes voor je besluit

Verhuizen is al duur zat; wanneer je wil besparen op de kosten doe je er heel verstandig aan om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze functie. Je krijgt een aantal offertes op maat om te vergelijken.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs