Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf LeidenGa je verhuizen naar Leiden dan ga je naar een schitterende en historische stad. Daarnaast is Leiden ook nog eens erg gunstig gelegen in de randstad en is het niet ver van Amsterdam, de zee, Rotterdam en Den Haag. Leiden is een grote stad en de gemeente heeft maar liefst 195.000 inwoners. Het gemiddelde inkomen in Leiden is het hoogste van heel Nederland, het heeft de oudste universiteit van Nederland en de stad is vooral aantrekkelijk voor jonge mensen en gezinnen. De woonprijzen zijn in Leiden daarom ook erg hoog alhoewel verwacht wordt dat deze zullen blijven stijgen. Ga jij verhuizen naar Leiden, dan zijn er dus voldoende voordelen te noemen. Hier vind je de informatie die je nodig hebt om een verhuisbedrijf te zoeken en je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Leiden? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 2 grootste verhuisbedrijven in Leiden

In Leiden en rondom Leiden zijn eigenlijk maar weinig verhuisbedrijven gevestigd. Uiteraard zijn er wel aanzienlijk meer verhuisbedrijven actief. De meeste verhuisbedrijven in de randstad werken door het gehele gebied en soms geheel Nederland. De verhuisbedrijven die ook daadwerkelijk in Leiden zijn gevestigd zijn, zijn erg ervaren en kwalitatief goed. De twee bedrijven in de tabel zijn gekozen door de goede klantenrecensies. Je kunt je volledig laten ontzorgen en je gehele verhuizing uit handen gevel bij deze twee kandidaten. Zoek je echter een budget-verhuizing, dan zijn ze niet geschikt, maar heb je in principe ook buiten de regio voldoende keuze.

 

  Verhuisbedrijf Leiden Bijzonderheden
1 Supermove Verkroost Erkend, zeer klantvriendelijk, ook internationaal en erg professioneel
2 Jan van Duuren Erkend, meer dan 115 jaar ervaring, ook internationaal en speciaal transport

 

De kosten

De prijs die je betaalt voor je verhuizing is in Leiden groter dan buiten de randstad. Leiden is ten eerste een gemeente waar veel diensten duurder zijn, maar daarnaast duren verhuizingen in de randstad vaak ook langer in verband met de transportproblemen daar. Gemiddeld betaal je in Nederland €1000 voor je verhuizing terwijl je in Leiden zeker 5 tot 10 procent meer betaalt. Dit mag de pret echter niet drukken want je kunt de prijs prima controleren door bepaalde keuzes slim te maken. De onderstaande tabel geeft je een idee waar de kosten voor je verhuizing uit bestaan.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Leiden

Verhuizen in Leiden is soms lastig. Het is één van de dichtstbevolkte provincies van Nederland wat natuurlijk direct problemen oplevert. De volgende tips kunnen je helpen met deze mogelijke obstakels om te gaan.

  • Verkeer: uiteraard is er het verkeer in en rondom Leiden. Dit zorgt voor files en gebrek aan parkeerplaatsen. Parkeren is ook praktisch altijd betaald en vaak heb je een vergunning nodig. Het kan dus erg lastig zijn om je bestemming te bereiken, helemaal met een verhuiswagen. Zorg ervoor dat je het transport op een rustig tijdstip uitvoert, dat je van tevoren al de beste parkeerplaats hebt uitgezocht en eventueel geboekt en dat je de buren inlicht van mogelijke overlast.
  • De boeking: in Leiden en ook de rest van de randstad kunnen verhuisbedrijven nog wel eens vol zitten met werk. Dat komt doordat de gemeente populair is en er relatief weinig verhuisbedrijven in Leiden zelf actief zijn. Heb je een datum in gedachten, boek die dan meteen, want voordat je het weet pakt iemand anders hem.
  • Registreren bij de gemeente: vanaf 4 weken voor de verhuizing tot 5 dagen na de verhuizing heb je de tijd om je adreswijziging door te geven aan de gemeente. Je kunt dit schriftelijk doen of online met je DigiD. Ga naar deze link voor meer informatie.

 

De prijsopbouw

De manier waarop de totaalprijs voor jouw verhuizing tot stand is gekomen is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De transportkosten (gemiddeld 30 procent) zullen meer plek in beslag nemen als je van ver weg moet komen. Ook het laden en lossen (gemiddeld samen 40 procent) kan een grotere bijdrage leveren als je spullen niet klaar staan of je hebt een hele grote inboedel. De overige kosten, zoals de kilometerbijdrage, extra diensten die je afsluit, de parkeervergunning et cetera (gemiddeld 30 procent) zijn veel hoger als je besluit je volledige verhuizing uit te besteden. Je kunt je verhuizing naast de basisprijs zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt.

 

prijsopbouw-verhuisbedrijf

Interessante bespaartips

Verhuizen in Leiden is dus verre van gemakkelijk en goedkoop te noemen. Toch kun je de prijs aardig onder controle houden door niet te hard van stapel te lopen met de extra diensten en door de tijd dat je het verhuisbedrijf nodig hebt te beperken. De volgende tips kunnen je ook helpen.

  • Verhuis tijdens kantooruren: iedereen in loondienst heeft recht op dagen vrij voor een verhuizing en je zou gek zijn als je hier geen gebruik van maakte. Verhuis je doordeweeks en dus zonder toeslag dan ben je veel goedkoper uit dan wanneer je in het weekend of ’s avonds verhuist.
  • Loop goed door je inboedel: hoe kleiner je inboedel hoe korter de laad- en lostijd en hoe kleiner de wagen die nodig is. Loop hier goed doorheen, neem niets mee dat je niet nodig hebt en pak slim in.

 

Vergelijk offertes

Wil je ook weten hoeveel jij moet betalen voor het verhuizen in of naar Leiden? Dan kun je met onze vergelijkingstool alvast een aantal offertes opvragen bij betrouwbare verhuisbedrijven in Leiden.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs