Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf LeiderdorpDe regio Den Haag is een heel gewilde plek om in te wonen. Wie van de aanwezigheid van een grote stad houdt maar er liever niet woont zal al snel uitwijken naar Leiderdorp. Door de geweldige verbindingen met Den Haag en Leiden is dit een woonplaats bij uitstek voor ieder huishouden. We informeerden voor jou naar de tarieven van verhuisbedrijven in Leiderdorp en we keken naar zaken die je absoluut moet weten wanneer je er naartoe verhuist.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Leiderdorp? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Low budget of all-in verhuizen

Verhuizen is nogal aan verandering onderhevig geweest de afgelopen jaren. Was het in het verleden zo dat je een verhuisbedrijf inschakelde wat alle werkzaamheden uit handen nam en jou compleet ontzorgde, tegenwoordig kan je ook een verhuisbedrijf inschakelen wat alleen maar bepaalde zaken voor jou regelt tijdens de verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een verhuiswagen met een verhuizer terwijl je zelf de rest van de werkzaamheden samen met de verhuizer uitvoert. Toen we rondkeken bij verhuisbedrijven in de regio Leiderdorp kwamen we beide soorten verhuisbedrijven tegen. We hebben in de tabel aangegeven op wat voor manier deze verhuisbedrijven werken.

Bekende verhuisbedrijven en hun kosten

We deden navraag bij een aantal bekende verhuisbedrijven in de regio Leiderdorp en kwamen tot de volgende inzichten.

Naam verhuisbedrijf Low budget of all-in Tarief verhuiswagen met één verhuizer Tarief extra verhuizer
Supermove Low budget Standaard twee verhuizers: 100 euro per uur 35 euro
Verhuisbedrijf Hoogbrugge All-in 130 euro per uur 35 euro
OMA verhuisbedrijf All-in 100 euro per uur 30 euro
Verhuisbedrijf Jan van Duuren All-in 110 euro per uur 40 euro
Lagerberg verhuisgroep All-in 105 euro per uur 45 euro

 

Verhuistips

Ga je verhuizen naar Leiderdorp, dan moet je eerst een aantal zaken goed regelen. We hebben ze kort voor je op een rij gezet.

  • Kies met zorg. Een verhuisbedrijf kies je met zorg. Je hebt al gezien dat de prijzen behoorlijk uiteen kunnen lopen. De reden daarvan is doorgaans dat er met grotere verhuiswagens wordt gereden, of dat er een hoog verzekerd bedrag is bij schade tijdens de verhuizing. Denk hieraan wanneer je een verhuisbedrijf selecteert.
  • Check je tv en internet provider. Niet iedere tv en internet provider levert landelijk zijn diensten. Informeer eerst goed bij jouw provider of hij ook op jouw nieuwe adres levert. Het voorkomt onaangename verrassingen.
  • Schrijf je in bij de gemeente. Let op; je kan je niet met een verhuisdatum in het verleden inschrijven via je DigiD. In dat geval moet je het via het gemeentehuis regelen. Via deze link zie je hoe je een afspraak kan inplannen.

Hoe de prijs van jouw verhuizing tot stand komt

Een verhuizing kost een hoop geld, daar kunnen we heel eerlijk over zijn. Hoeveel je betaalt voor een verhuizing bepaal je echter zelf voor een groot gedeelte door een aantal keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • De afmeting van jouw inboedel is bepalend. Hoeveel je betaalt voor een verhuizing hangt uiteraard af van de hoeveelheid spullen die verhuisd moet worden. Je mag de volgende vuistregels aanhouden bij het berekenen van jouw hoeveelheid inboedel. Een alleenstaande zal tussen 15 en 20 kubieke meter aan inboedel hebben om te verhuizen. Een stel zonder kinderen heeft tussen 25 en 30 kubieke meter aan inboedel om zich heen verzameld. Zijn er kinderen in het huishouden, tel dan per kind rustig nog 10 kubieke meter aan inboedel bij dit totaal op.
  • De hulpmiddelen die nodig zijn bij een verhuizing. Ga je verhuizen naar een appartement, dan is het niet handig om al jouw meubilair door het trappenhuis en de lift heen te verhuizen. Handiger is het in dat geval om een verhuislift te regelen. Deze verhuislift kan de verhuizer meeleveren. Een dergelijke lift kan tot de achtste verdieping komen, maar een zwaarder exemplaar komt wel tot de twaalfde verdieping van een appartementencomplex. De kosten variëren heel sterk; je huurt een verhuislift voor een prijs tussen 35 en 100 euro per uur. De prijs is een handig vergelijkingsmiddel; hoe duurder de verhuislift, hoe hoger het bereik en vermogen.
  • Jouw mate van zelfredzaamheid. Ben je in staat om zelf een (groot) deel van de verhuizing uit te voeren, dan hoef je niet heel veel verhuizers in te schakelen om jou te helpen bij de verhuizing. Je bent in dat geval een stuk minder kwijt aan uurloon van de verhuizers. Een verhuiswagen met één chauffeur/verhuizer is in dat geval goed genoeg.

Praktische bespaartips

Op een verhuizing valt redelijk gemakkelijk te besparen met onderstaande tips.

  • Neem niet alles mee. Veel spullen in je huis gebruik je eigenlijk niet of nauwelijks. Wanneer je al die spullen wel meeneemt naar je nieuwe huis kan je er wel een verhuiswagen mee vullen. Ga voor een verhuizing door je spullen heen en selecteer rustig wat je wel en niet wil meenemen naar het nieuwe huis. Dat scheelt een hoop ruimte, inboedel en geld. Door te verkopen wat je niet mee wil nemen houd je bovendien nog wat meer geld over.
  • Lees de kleine lettertjes van de verhuizer. Kijk bij een verhuizer of hij een eigen risico hanteert bij een schade incident. Sommige goedkope verhuizers kwamen wel tot 750 euro eigen risico. Op die manier kan een goedkope verhuizer je toch op hoge kosten jagen.

Vraag eerst offertes op

Een verhuizing is iets waarbij je graag tarieven vergelijkt. Dat doe je met deze knop. Op die manier krijg je een aantal offertes van goede verhuizers in je mailbox om te vergelijken. Jouw voordeel kan flink oplopen.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs