Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf LisseDe bollenstreek is een heel gewild woongebied. Je hebt er prachtig natuurschoon, de bollenvelden, en genoeg werkgelegenheid in de buurt. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen de drukke randstad ontvluchten en in Lisse komen wonen. We informeerden voor jou bij verhuisbedrijven in en rondom Lisse naar hun dienstverlening en we kwamen tot een aantal bevindingen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Lisse? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Hoe regel jij je verhuizing

Verhuizen heeft een flinke verandering doorgemaakt; wie vandaag de dag gaat verhuizen komt daar al snel achter. We kwamen tot de conclusie dat verhuisbedrijven zich tegenwoordig richten op twee soorten consumenten. De ene soort is de consument die de hele verhuizing laat uitvoeren door een verhuisbedrijf. Je laat je hele inboedel in dozen pakken in het oude huis en na het vervoer naar je nieuwe huis wordt de complete inboedel weer uitgepakt en worden je spullen weer op hun plaats gezet. Deze alles in één verhuizing is de meest traditionele verhuizing en daarmee ook de kostbaarste. De andere soort consumenten is behoorlijk zelfredzaam bij een verhuizing. Men is prima in staat om zelf spullen in te pakken in het oude huis en deze weer uit te pakken in het nieuwe huis. Het verhuisbedrijf is enkel nodig om de inboedel met de verhuiswagen te vervoeren en om de grote stukken uit te pakken.

 

Verhuisbedrijven in en rondom Lisse en hun tarieven

We informeerden bij een aantal verhuisbedrijven in en rondom Lisse naar de dienstverlening en we kregen een aantal prijsopgaven voor een verhuizing. De bevindingen hiervan delen we in onderstaande tabel met je.

Welk verhuisbedrijf Alles regelen of low budget Prijs van een verhuiswagen met één verhuizer Prijs per extra verhuizer
Middelkoop verhuisbedrijf Alles regelen 125 euro per uur 40 euro per uur
Behage verhuizers Alles regelen inclusief (de)montage 130 euro per uur 35 euro per uur
Boudesteijn Alles regelen 125 euro per uur 37,50 euro per uur
PG verhuisregie Alles regelen, inclusief klussen in huis 127,50 euro per uur 40 euro per uur
Verhuisbedrijf Jan van duuren en zn Beiden Vanaf 100 euro per uur 37,50 per uur

 

Tips bij een verhuizing

Bij een verhuizing naar Lisse komt er nogal wat op je af. We hebben een paar tips voor je op een rij gezet die je helpen bij de verhuizing.

  • Regel je tv, telefoon en internet. De meeste providers hebben een landelijk bereik met tv, telefoon en internet, maar het zou zomaar kunnen dat jouw provider dat niet heeft. Meld je verhuizing daarom op tijd, om problemen en vervelende verrassingen te voorkomen.
  • Regel medische zaken vooraf. Een huisarts kan je maar beter in de buurt hebben. Wanneer je veel in je nieuwe huis aan het klussen bent is de kans groot dat er wat gebeurt. Zorg er daarom voor dat je bijtijds en nieuwe huisarts vindt bij je nieuwe huis.
  • Regel je aanmelding bij de gemeente. Inschrijven bij de gemeente Lisse moet je zo snel mogelijk doen. Via je DigiD kan het vooraf, maar een inschrijving 5 dagen nadat jij je nieuwe huis betrok kan niet. Kijk op deze link hoe je een afspraak kan maken bij het loket om je te registreren.

Hoe wordt de prijs van jouw verhuizing bepaald

Een verhuizing is een kostbare aangelegenheid, en iedereen ziet op tegen de rekening van het verhuisbedrijf. Het is dan ook goed om te weten dat je zelf voor een heel belangrijk deel bepaalt hoeveel je betaalt voor je verhuizing.

  • Jouw huishouden bepaalt de prijs. De grootte van jouw huishouden is voor een heel belangrijk deel bepalend voor de prijs van de verhuizing. Ben je alleen, dan heb je doorgaans een inboedel tussen de 15 en 20 kubieke meter om je heen verzameld. Ben je met twee volwassenen, dan zal de inboedel 25 tot 30 kubieke meter bedragen. Per kind in het huishouden mag je er vervolgens nog 10 kubieke meter bij optellen. Het aantal kubieke meters huisraad dat wordt verhuisd bepaalt uiteraard een belangrijk deel van de prijs.
  • Welke extra hulpmiddelen zijn er nodig. Ga je in Lisse in een hoogbouw wonen, dan is het aan te raden om een verhuislift in te zetten. Een verhuislift brengt wel extra kosten met zich mee. Je betaalt tussen de 65 en 100 euro per uur voor het gebruik van een verhuislift. De verhuizing zelf gaat daarentegen behoorlijk sneller waardoor je deze kosten er wel weer uit haalt. Ook is de kans op beschadiging van jouw huisraad een stuk kleiner wanneer er een verhuislift wordt ingezet.
  • Welk gedeelte doe je zelf. Er zijn verhuisbedrijven die echte alleskunners zijn. Ze kunnen voor jou klussen in je nieuwe en in je oude huis, en ze installeren zelfs je apparatuur voor je. Voor die diensten betaal je natuurlijk wel op basis van uurloon. Wanneer je deze klussen zelf uitvoert ben je uiteraard een stuk minder geld kwijt. Het kost alleen ook een hoop tijd en niet iedereen heeft dat.

Praktische bespaartips

Je kan heel gemakkelijk besparen op de kosten van je verhuizing met onderstaande tips.

  • Bespaar niet op zekerheid. Sommige verhuisbedrijven bieden hun diensten aan tegen bodemprijzen. Informeer in dat geval wel hoe het zit met de aansprakelijkheid wanneer er schade ontstaat aan jouw inboedel. Een eigen risico van 750 euro is voor niemand prettig. Beter is het dan om wat meer te betalen wanneer je kostbare meubelstukken hebt.
  • Huur een transporteur in plaats van een verhuizer. Een transporteur zal jouw grote meubelstukken inladen en op je nieuwe adres uitladen. De kleine meubelstukken en de verhuisdozen kan je in dat geval zelf verhuizen. Het scheelt een flink stuk in de kosten, al heb je er wel behoorlijk meer werk aan.

Weten wat het kost voor jou

Als je wil weten hoeveel jouw verhuizing gaat kosten is het verstandig om eerst offertes aan te vragen. Dat doe je met deze knop. Je krijgt dan gelijk een aantal offertes in je mailbox om te vergelijken. Dat kan je zomaar een voordeel oplopend tot wel 30 procent opleveren.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs