Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisbedrijf Nieuwerkerk aan den IJsselWie dagelijks in de file staat komt al snel in de verleiding om dichter bij zijn werk in de Randstad te gaan wonen. Nieuwerkerk aan den IJssel is een plaats waar veel forenzen zich vestigen. Wie van plan is om in Nieuwerkerk aan den IJssel te gaan wonen moet zich verdiepen in een aantal zaken. Het verhuisbedrijf is daar één van.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Nieuwerkerk aan den IJssel? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Alles laten regelen of zelf doen

Ga je verhuizen, dan kan je natuurlijk alles voor je laten regelen. Je kan kiezen voor een verhuisbedrijf wat al het werk, van het leeghalen van jouw kasten tot het monteren van je meubels in het nieuwe huis, voor je uitvoert. Daarnaast kan je ook kiezen voor een verhuisbedrijf waar je alleen een verhuiswagen met verhuizer huurt om de klus te klaren. We informeerden bij meerdere verhuisbedrijven naar de mogelijkheden en we kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk verhuisbedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel kies je

Naam verhuisbedrijf All-in geregeld of doe het zelf verhuizing Kosten verhuiswagen met één verhuizer Extra verhuizer
Minimaxi verhuizingen All-in en doe het zelf. Uitgebreide winkel voor (gebruikte) verhuishulpmiddelen  115 euro 29 euro
Blok Verhuizingen All-in senioren verhuisbedrijf 120 euro 40 euro
OMA verhuisbedrijf All-in verhuisbedrijf 100 euro 39 euro
Movestuff All-in verhuisbedrijf en budget verhuisbedrijf 110 euro 40 euro
Dag & Nacht vracht All-in verhuisbedrijf en transportservice 120 euro 40 euro


Praktische verhuistips

Verhuizen naar de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel is iets waar nogal wat bij komt kijken. We hebben een korte lijst gemaakt van zaken waar je aan moet denken

voor je gaat verhuizen.

  • Inschrijven bij de gemeente. Je zal je binnen 5 dagen na de verhuizing naar de gemeente moeten laten inschrijven. Dat kan je doen via je DigiD maar je kan ook naar het gemeentehuis zelf toe gaan. Dat werkt op afspraak. Via deze link lees je precies hoe het in zijn werk gaat.
  • Regel de huisarts. Klussen in je huis wil nogal eens gepaard gaan met een lichamelijk letsel. Je doet er dan ook goed aan om eerst een huisarts te regelen in je nieuwe woonplaats voordat je gaat klussen in het nieuwe huis. Informeer bij de zorgverzekeraar welke huisartsen er nog plek hebben in hun praktijk.
  • Regel tv en internet. Je tv en internet abonnement is zo vanzelfsprekend dat je haast zou vergeten dat je het moet overzetten naar je nieuwe adres. Informeer bij je provider of men levert in jouw nieuwe huis en regel de verhuizing op tijd. De provider heeft doorgaans een paar dagen nodig om alles te regelen.

Hoe de prijs van jouw verhuizing tot stand komt

Een verhuizing kost altijd meer dan je lief is, maar het goede nieuws is dat je hier zelf de hand voor een deel in hebt. We keken voor jou hoe dit prijskaartje samengesteld is.

  • De afmeting van je inboedel doet ertoe. Hoeveel een verhuizing kost hangt voor het grootste gedeelte af van de hoeveelheid spullen die je wil verhuizen naar je nieuwe adres. Die inboedel kan je op de meeste websites van verhuisbedrijven berekenen aan de hand van en tool, maar je mag ook de volgende vuistregel aanhouden. Een alleenstaande heeft tussen de 15 en 20 kubieke meter inboedel verzameld. Een huishouden van twee volwassenen heeft ongeveer 25 tot 30 kubieke meter inboedel om te verhuizen. Komen daar nog kinderen bij, reken dan op 10 kubieke meter inboedel per kind wat er extra moet worden meegenomen.
  • Hoe verhuis je. Een all-in verhuizing staat voor ontzorgen. Het verhuisbedrijf zal alle werkzaamheden voor je uitvoeren, van het inpakken van jouw spullen vanuit jouw kasten tot het monteren van de meubels in het nieuwe huis en het inrichten van de kasten. Dit is de duurste vorm van verhuizen maar je hebt er dan ook geen omkijken naar. Ben je in staat om heel veel dingen zelf te doen, dan kan je volstaan met het inschakelen van een doe het zelf verhuisbedrijf. Je neemt dan alleen die zaken af die voor jou noodzakelijk zijn zoals een verhuiswagen met meehelpende chauffeur. De overige werkzaamheden voer je zelf uit of laat je door je mensen uit jouw persoonlijke netwerk doen.
  • Naar wat voor woning verhuis je toe. Het type woning is eveneens bepalend voor de prijs van de verhuizing. Ga je in een appartement wonen, dan zal je met een verhuislift rekening moeten houden. Op die manier wordt jouw inboedel van buitenaf omhoog gebracht tot een hoogte van 9 tot wel 20 etages. Voor een verhuislift betaal je – afhankelijk van het vermogen van de verhuislift – tussen 30 en 100 euro per uur. Een vrijstaande woning heeft geen verhuislift nodig, maar je moet er dan wel weer rekening mee houden dat er veel kamers zijn waar de inboedel naartoe moet worden gebracht.

Praktische bespaartips

Voor een verhuizing betaal je altijd teveel. Met de onderstaande tips valt de verhuizing goedkoper uit.

  • Verhuis op een doordeweekse dag. Veel verhuisbedrijven werken doordeweeks en in het weekend. Omdat je voor het weekend geen vrije dag van je werk hoeft te nemen is dit de meest voor de hand liggende optie. Het is helaas ook de duurste optie; je betaalt al snel 25 procent meer aan het verhuisbedrijf voor een verhuizing op zaterdag.
  • Regel je verhuisdozen tweedehands. Een enkel verhuisbedrijf uit de tabel levert de verhuisdozen tweedehands waardoor je minder kwijt bent aan de verhuisdozen. Als je uitgaat van ruim 60 verhuisdozen voor een verhuizing ben je al snel honderden euro’s goedkoper uit.

De eerste stap; offertes

Bij het regelen van de verhuizing is het goed om te weten hoeveel je gaat betalen. Het is dan ook verstandig om eerst offertes op maat aan te vragen. Door het vergelijken hiervan houd je honderden euro’s in eigen zak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs