Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf RijswijkDe Regio Den Haag is een heel populaire plek om te wonen. Er is immers een hoop werkgelegenheid en de omgeving is uitgesproken mooi. Wie liever iets minder stedelijk woont verhuist naar de gemeente Rijswijk. Het is een gemeente waarin je gemakkelijk de voorzieningen van de grote stad kan gebruiken terwijl je comfortabel en betaalbaar woont. We informeerden bij een aantal verhuisbedrijven in Den Haag naar de tarieven en naar de dienstverlening.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Rijswijk? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Jouw verhuizing, jouw stijl

Verhuizen doet iedereen op zijn eigen manier. De ene persoon heeft weinig tijd voor de verhuizing en geeft het liefste alles uit handen terwijl de ander meer tijd heeft en meer werkzaamheden zelf kan doen.

Verhuisbedrijven spelen daar handig op in. Ze bieden meerdere vormen van dienstverlening en jij mag bepalen welke dienstverlening jou het meeste aan staat. Het traditionele verhuisbedrijf wat alles van A tot Z voor je regelt is de optie voor wie weinig tijd heeft voor zijn verhuizing. Je huurt voor een hele dag een verhuisbedrijf in en betaalt daar flink voor. Een andere vorm is de doe het zelf verhuizing. Je laat een verhuiswagen met chauffeur jouw spullen vervoeren, en die pak je vervolgens zelf uit op je nieuwe adres. Je bespaart op de dienstverlening doordat je geen extra verhuizers nodig hebt. De seniorenverhuizing is de meest uitgebreide vorm van verhuizen. De hele regie wordt overgenomen door een verhuisregisseur, en degene die verhuist wordt goed verzorgd tijdens de dag van de verhuizing.

Een verhuisbedrijf in Rijswijk kiezen

Een verhuisbedrijf in Rijswijk en omstreken vind je via onderstaande tabel. We hebben bij een aantal verschillende verhuisbedrijven informatie en offertes opgevraagd. Men kwam met de volgende antwoorden.

Welk lokaal of regionaal verhuisbedrijf All inclusive verhuizing, budget verhuizing of seniorenverhuizing Prijs voor verhuiswagen met één verhuizer Prijs voor verhuiswagen met twee verhuizers
UTS van der Geest Alle soorten verhuizingen 85 euro per uur Vanaf 35 euro per uur
De Verhuisexpress Alle soorten verhuizingen Vanaf 80 euro per uur Vanaf 35 euro per uur
Draagkracht Logistics  All inclusive verhuizing en budget verhuizing Vanaf 60 euro per uur, minimaal 3 uur Vanaf 30 euro per uur, minimaal 3 uur
Verhuisbedrijf ’t Hoentje en Van der Zalm Budget verhuizen, All inclusive verhuizen en seniorenverhuizing 100 euro per uur, minimaal 4 uur 40 euro per uur, minimaal 4 uur
Kazemi holding  All inclusive verhuizing en budget verhuizing Vanaf 60 euro per uur, minimaal 3 uur Vanaf 30 euro per uur, minimaal 3 uur

 

Praktische tips bij een verhuizing

Een verhuizing is een stressvol iets; met de onderstaande praktische tips verloopt de verhuizing iets minder hectisch.

  • De dokter regelen. Een huisarts is heel belangrijk tijdens een verhuizing. Tijdens het klussen zouden er nogal eens vervelende ongelukken kunnen gebeuren. Wanneer je dan van de ene gemeente naar de andere verhuist is het goed om de huisarts achter de hand te houden. De zorgverzekeraar kan jou informeren welke huisartsenpraktijk er nog ruimte heeft.
  • Inschrijven bij de gemeente. 30 dagen voor je verhuizing tot 5 dagen na je verhuizing heb je de gelegenheid om je in te schrijven bij je nieuwe gemeente. Op de website vind je alle informatie die je nodig hebt. Houd er rekening mee dat je op het gemeentehuis een afspraak moet maken.
  • Regel je vaste lasten. Jouw internet en tv, je energie en je verzekeringen; het zijn allemaal zaken die je moet regelen wanneer je gaat verhuizen. Je tv en internet provider moet je op tijd op de hoogte brengen, je verzekeraar ook. De energieleverancier kan je op de laatste dag voor de verhuizing informeren wat de meterstanden zijn. Op je nieuwe adres moet je de begin meterstanden doorgeven.

Hoe de prijs tot stand komt

Hoeveel je betaalt voor een verhuizing heb je voor een heel groot gedeelte zelf in de hand, door factoren rondom jouw verhuizing en persoonlijke keuzes. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoe groot is jouw inboedel. De meeste verhuizers hebben een tool waarmee jij je inboedel kan berekenen. Je vult in een online lijst in wat voor meubels je hebt en wat de afmeting daarvan is. De tool berekent vervolgens voor jou de afmeting in kubieke meters van jouw inboedel. Je mag ook de volgende vuistregel aanhouden. Een alleenstaande heeft een inboedel tussen de 15 en 20 kubieke meter. Bij twee volwassenen is de inboedel gemiddeld 25 a 30 kubieke meter. Zijn er kleine kinderen, dan zal er per kind 10 kubieke meter aan inboedel bij moeten worden opgeteld. Grotere kinderen met meer persoonlijke bezittingen zijn ieder goed voor 10 a 15 kubieke meter inboedel. De verhuizer plant een verhuizing in met één of meer verhuiswagens van 20 a 45 kubieke meter ruimte.
  • Wat voor soort woning betrek je. Ga je in een bovenwoning of een appartement wonen, dan zal je doorgaans te maken krijgen met trappenhuizen en liften. Het is in dat geval verstandiger om en verhuislift te huren. Je betaalt tussen de 30 en 100 euro per uur voor een verhuislift, en je krijgt waar je voor betaalt. Een goedkope verhuislift haalt slechts een paar etages, terwijl een verhuislift van 65 euro per uur tot de negende etage komt. Een dure verhuislift zou tot de twaalfde a twintigste verdieping kunnen komen. Je betaalt dus meer, maar de verhuizing duurt korter.
  • Wat voor soort verhuizing wil je. Kies je voor een doe het zelf verhuizing, dan zal het met de kosten wel meevallen. Je huurt een verhuiswagen voor een bepaald aantal uren – meestal is er een vastgesteld minimum – en de rest van de werkzaamheden doe je zelf. Kies je voor een verhuizing waarbij de verhuizer alles voor je doet, dan ben je gelijk aanmerkelijk meer kwijt. In dat geval bepaalt de verhuizer hoeveel je aan manuren kwijt bent voor de verhuizers en ook beslissingen over een verhuislift en dergelijke worden voor jou genomen.

Praktische bespaartips

Je betaalt al snel teveel voor een verhuizing maar niet met onderstaande praktische bespaartips.

  • Zoek eerst je spullen uit. Je kan wel je hele inboedel inpakken en meenemen, maar veel spullen op je zolder en berging worden niet meer gebruikt. Het is dan verstandiger om dit eerst uit te zoeken. Wat nog van waarde is kan je verkopen, en wat kapot is gooi je weg. Dat scheelt een aantal kuub inboedel.
  • Huur een container. Een verhuiscontainer is een voordeligere methode om te verhuizen. Je huurt een verhuiscontainer bij het verhuisbedrijf, en vult deze met jouw inboedel. De verhuizer zet de container vervolgens voor je nieuwe huis neer. Je pakt zelf de container weer uit bij je nieuwe huis. Je betaalt op die manier ongeveer 250 euro voor een verhuizing.

Weten wat het kost

Als je wil weten wat jouw verhuizing gaat kosten vraag je eerst offertes op. Dat doe je met onderstaande knop. Je weet gelijk hoeveel je betaalt en welke verhuizer het beste bij jou past.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs