Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf ZaanstadDe gemeente Zaanstad met de provincie Zaandam is een erg populaire gemeente om naartoe te verhuizen. Het ligt dicht bij Amsterdam en de rest van de randstad, er zijn uitstekende vervoersmogelijkheden, ook de Waddeneilanden en de natuur en het water van Noord-Holland liggen binnen handbereik. Voor iedereen die in de randstad werkt is Zaanstad een interessante provincie en een goede plek als basis voor je gezin. Je reist gemakkelijk naar je werk, kunt genieten van de historie van de omgeving en er zijn veel bezienswaardigheden voor jong en oud op je stoep. Ga jij verhuizen naar Zaanstad? Dan is de onderstaande informatie over het vinden van een verhuisbedrijf en verhuizen naar Zaanstad in het algemeen allicht relevant voor jou.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Zaanstad? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 3 grootste verhuisbedrijven in Zaanstad

In de gemeente Zaanstad zijn zo’n 6 verhuisbedrijven actief. Dit is niet veel als je bedenkt dat deze regio aardig overbevolkt is. Je hebt een keuze uit erkende verhuizers, internationale verhuizers en ook verhuizers die opslag of je pianovervoer voor je kunnen regelen. De drie die er op kwaliteit en klantenservice het beste uitkomen vind je in de tabel beneden.

 

  Verhuisbedrijf Zaanstad Bijzonderheden
1 VDW verhuizingen 20 jaar ervaring met verhuizingen naar Nederland, Duitsland en België
2 Groeneveld Verhuizingen Een erkende verhuizer, vakkundig, ook internationaal mogelijk
3 Oostendorp Verhuizingen Een erkende verhuizer, bijna 50 jaar ervaring

 

De kosten

De gemiddelde kosten voor een verhuizing in Nederland liggen rond de €1000. In Zaanstad zijn deze prijzen 5 procent hoger, omdat dit de randstad betreft. Daarnaast zullen verhuizingen daar ook enigszins langer duren, omdat er grotere logistieke uitdagingen zijn wat betreft het verkeer en de parkeermogelijkheden. Hierdoor betaal je dus automatisch meer. Het onderstaande overzicht kan je met enige zekerheid vertellen welke prijzen je kunt verwachten als je gaat verhuizen naar Zaanstad.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Zaanstad

Verhuizen naar Zaanstad is een zeer spannende aangelegenheid en je gaat daar ongetwijfeld een fijne periode tegemoet. Tijdens het verhuizen zal je echter wel een aantal mogelijke obstakels tegenkomen waar je je het beste van tevoren goed op voorbereid.

  • Het verkeer: Zaanstad heeft goede vervoersmogelijkheden, maar omdat het een provincie is waar veel mensen wonen zijn er ook veel files. Deze files vinden vooral plaats tijdens de spitsuren, maar kunnen in principe op elk moment van de dag ontstaan. Verhuizen naar Zaanstad is daarom soms erg frustrerend omdat je volledig vast kunt komen te zitten. Plan je route daarom zo dat je deze files zoveel mogelijk kunt vermijden.
  • Parkeren: een tweede probleem in de randstad is het parkeren van je voertuig. Hier moet je vaak voor betalen, er is geen plaats of je hebt een vergunning nodig. Bekijk dus van tevoren waar je je verhuiswagen het beste neer kunt zetten, regel de nodige papieren zodat je dicht bij de woning kunt parkeren en licht eventueel de buren in van mogelijke overlast.
  • Adreswijziging: als laatste moet je niet vergeten je adreswijziging door te geven aan de gemeente Zaanstad. Dit kun je persoonlijk doen bij het gemeentehuis, je kunt schriftelijk de veranderingen doorgeven en je kunt online je verhuizing doorgeven via deze link. Je hebt hier vanaf 4 weken voor de verhuizing voor tot 5 dagen naderhand. Doe je dit niet op tijd, dan loop je het risico een boete te krijgen.

 

De prijsopbouw

De uiteindelijke prijs die je betaalt voor jouw verhuizing bestaat gemiddeld gezien uit 40 procent laad- en loskosten, 30 procent transportkosten en 30 procent extra uitgaven. De grootste reden waarom verhuizingen duur zijn is omdat ze veel tijd in beslag nemen en arbeidsintensief zijn. Ook de afstand die moet worden afgelegd heeft invloed. Je kunt dus het beste geld besparen door het aantal uren te beperken en zo min mogelijk uit te besteden. Dit doe je door zelf de handen uit de mouwen te steken, door het juiste tijdstip te kiezen voor het transport, door je inboedel zo klein mogelijk te houden en door je verhuizing zo min mogelijk uit te breiden.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

Verhuizingen zijn dus gemiddeld duur en in de randstad zijn ze het duurste van Nederland. Dat betekent niet dat je je verhuizing niet moet uitbesteden, want dit scheelt jou veel tijd, moeite en stress. Wel kun je de onderstaande bespaartips gebruiken om de kosten laag te houden.

  • Onderhandelen: vooral als je een erg grote verhuizing kunt aanbieden is het vaak mogelijk om te onderhandelen. Kun je het verhuisbedrijf helpen een gaatje te vullen in de agenda, dan kan dit ook. Misschien kun je een korting krijgen of een gratis extra verhuizer.
  • Verhuizen zonder toeslag: veel verhuisbedrijven vragen om een toeslag, bijvoorbeeld als je in het weekend gaat verhuizen of als je om spoed vraagt. Deze toeslag kan oplopen tot 100 procent wat erg veel is. Verhuis dus als het even kan tijdens kantooruren zodat je alleen de basisprijs betaalt.

 

Vergelijk offertes

Verhuizen naar Zaanstad kan nog goedkoper als je onze vergelijkingstool gebruikt om een geschikt verhuisbedrijf te vinden. Vul je gegevens in en je ontvangt snel een aantal offertes op maat.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs