Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis verhuisbedrijf offertes vergelijken?

verhuisbus hurenVerhuizen is een kostbare aangelegenheid. Ga je een verhuizing regelen voor jezelf, dan is het goed om te informeren naar de kosten van een verhuisbus. Dat is de handigste methode om onder alle weersomstandigheden jouw inboedel te verhuizen. Er komt nogal wat kijken bij het huren van een verhuisbus. Denk bijvoorbeeld aan het type bus maar ook aan de afmetingen van de bus. We informeerden voor jou naar deze zaken en kwamen tot de volgende bevindingen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

De diverse mogelijkheden op een rij

Wil je een verhuisbus gaan huren, dan is het goed om te kijken naar een aantal mogelijkheden voordat je naar het verhuurbedrijf toe gaat. We geven een opsomming van de diverse mogelijkheden inclusief de laadruimte.

 • Een kleine verhuisauto. Dit is eigenlijk geen bus, maar een tussenvorm. Denk bijvoorbeeld aan een Caddy. Het is een verhuisauto met een bagageruimte van 3 vierkante meter. De verhuisbus is niet geschikt voor het vervoer van grote spullen zoals bijvoorbeeld een bed of een bank, maar wel heel geschikt voor het vervoeren van een aantal verhuisdozen.
 • Een klein verhuisbusje. Je huurt een klein formaat busje met een laadruimte van 7 vierkante meter. Je kan niet rechtop lopen in de verhuisbus maar je kan er wel bijvoorbeeld een bed of een bank in vervoeren. Dit is een gemakkelijk busje voor mensen die weinig ervaring hebben met het rijden in een grotere auto of een busje.
 • Een grote verhuisbus. Je kan een groot formaat verhuisbus huren met een laadruimte van 11 vierkante meter. Je kan er rechtop in lopen en je kan er een bed, bank en meerdere kasten tegelijkertijd in vervoeren. Deze bus huur je als je iets meer ervaring hebt met het rijden in een grote auto of een busje. De grote verhuisbus heeft geen laadklep dus je zal met een steekwagen en eventueel met goten moeten werken.
 • Een mini vrachtwagen met laadklep. De kleinste maat vrachtwagen die je kan huren heeft een bagageruimte van 16 vierkante meter. Je kan er een behoorlijke inboedel in kwijt, en daarnaast heb je een laadklep zodat je de huisraad eenvoudig kan uitladen.
 • De grootste vrachtwagen die je kan huren met laadklep. De grootst haalbare maat vrachtwagen om te huren heeft een laadruimte van 21 vierkante meter. Je kan er een complete inboedel in kwijt en hoeft slechts één keer te rijden. Wel zo handig als je een flinke afstand moet rijden van je oude naar je nieuwe adres.

De kosten op een rij

We informeerden voor je naar de kosten van de huur van een verhuisbus. De prijzen die we kregen zijn allemaal exclusief BTW: je zal er dus nog 21 procent bij op moeten tellen. Ook de kosten van de borgsom zitten niet bij de prijs inbegrepen.

Wat voor type verhuisbus huur je Prijs per dag exclusief BTW en exclusief borgsom
Een verhuisauto Tussen 20 en 25 euro
Een kleine verhuisbus Tussen 36 en 40 euro
Een grote verhuisbus Tussen 52 en 60 euro
Een kleine vrachtwagen Tussen 79 en 84 euro
Een grote vrachtwagen Tussen 94 en 100 euro

 

Hoe is de totale huursom bepaald

Hoeveel je in totaal betaalt is afhankelijk van een aantal factoren bij jouw verhuizing. We hebben ze op een rij gezet.

 • Het aantal vrije kilometers en de afstand die je rijdt. De huursom die je in de tabel ziet staan is gebaseerd op een aantal vrije kilometers. Veel verhuurbedrijven hanteren een aantal vrije kilometers tussen 50 en 100 kilometer per dag. Moet jij verder rijden, dan is het dus mogelijk dat je meer betaalt voor de huur van een verhuisbus. Verhuurders hanteren na de vrije kilometers een tarief per kilometer. Dit tarief ligt tussen 17 en 20 eurocent per kilometer.
 • Een landelijk of een lokaal bedrijf. Ga je verhuizen buiten de grenzen van je woonplaats, dan doe je er goed aan om de verhuisbus te huren bij een bedrijf wat landelijk gevestigd is. Je hebt dan meerdere filialen om de verhuisbus weer terug te brengen. Er is altijd een filiaal in de buurt van je nieuwe adres.
 • Het aantal dagen. De tarieven in het schema waren per dag aangegeven. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een verhuisbus voor een langere periode van een aantal dagen te huren. Denk bijvoorbeeld aan een kort weekend, een lang weekend, een week of drie weken. Het tarief voor een week of drie weken wordt tegen een lager tarief per dag gerekend. Voor een kort en een lang weekend zijn de prijzen ook doorgaans vastgelegd.
 • Hoe groot is jouw nieuwe woning. Ga je een inboedel verhuizen voor een studio, dan kan je het af met een normale verhuisbus of een kleine verhuisvrachtwagen. Ga je naar en twee tot drie kamerwoning, dan heb je een grotere verhuisvrachtwagen nodig.
 • Hoe groot is je inboedel. Ga je net op jezelf wonen, dan zal je nog een kleine inboedel hebben. Die past gemakkelijk in een verhuisbus. Ga je van het ene zelfstandige adres naar het andere en heb je al meer spullen, dan moet je een grotere verhuisbus of een verhuisvrachtwagen huren.

Zaken waar je op let

Ga je verhuizen, dan is het goed om eerst een aantal zaken in ogenschouw te nemen alvorens een verhuisbus te huren.

 • De ervaring van de chauffeur. Heb je weinig ervaring met het rijden met een (verhuis)bus, dan is het een goed idee om een kleinere maat verhuisbus te huren. Het rijdt immers heel anders vergeleken met een normale auto. Je wil geen brokken maken met de verhuisbus dus het is heel verstandig om dit in gedachten te houden.
 • De verkeerssituatie ter plekke. Ga je in een drukke stad wonen, dan zal het nog een hele crime worden om een grote verhuisvrachtwagen te parkeren voor je deur. Kies in dat geval voor een kleinere verhuisvrachtwagen of een bus. Je wil het jezelf of de chauffeur niet nodeloos moeilijk maken.

Vraag om offertes

Het handigste is het om eerst offertes op te vragen voor je een verhuisbus huurt. Je wil tenslotte niet de hoofdprijs betalen. Met een muisklik op deze knop vraag je offertes op. Zo zie je gelijk waar je het goedkoopste een verhuisbus kan huren.

Gratis verhuisbedrijf offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

studentenverhuisservice

Studentenverhuisservice

juli 14, 2023

Studenten verhuizen vaak, of het nu naar een nieuwe stad of naar

Verhuizen tijdens de zwangerschap

juli 14, 2023

Verhuizen is een stressvolle tijd. Er moet van alles geregeld worden. Op

Laat nooit meer een verhuisdoos sneuvelen met deze tips

juli 14, 2023

Vroeg of laat ga je een keer verhuizen. Sommige mensen doen het