Verhuisdekens

verhuisdekensWanneer je gaat verhuizen dan zal je merken dat hier regelmatig verhuisdekens bij worden gebruikt. Deze kun je kopen, huren, worden geleverd bij het transportbusje of door het verhuisbedrijf. Voordat je ging verhuizen wist je misschien helemaal niet van het bestaan van deze dekens af. Toch kunnen ze je veel voordeel geven en je helpen je spullen onbeschadigd over te brengen. Hier vind je allerlei informatie over deze dekens, de functie ervan, de kosten en de verschillende soorten.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Wat zijn verhuisdekens en wat is de functie?

Verhuisdekens worden gebruikt om je meubilair, schilderijen of andere breekbare spullen te beschermen tijdens het transport. Tijdens het inladen, het rijden en het uitpakken van de wagen kunnen deze bewegen en schuiven waardoor er krassen kunnen ontstaan. Misschien moet de bestuurder wel een noodstop maken, met allerlei gevolgen van dien voor je persoonlijke bezittingen. Een verhuisdeken kan dan een echte uitkomst zijn. Dit zijn sterke dekens die voor een groot gedeelte uit katoen bestaan waardoor ze ook zacht zijn, maar niet snel slijten. Ze kunnen regelmatig worden hergebruikt en worden toegepast bij het verhuizen maar ook opslaan van onder andere meubelen en machines. Omdat het dekens zijn, zijn ze flexibel en in allerlei situaties toe te passen.

 

De kosten

Verhuisdekens worden vaak standaard geleverd wanneer je een verhuisbusje huurt, een transportbedrijf inhuurt of van een verhuisbedrijf gebruik maakt. Heb je besloten de verhuizing zelf uit te voeren, dan heb je de keuze om ze te huren of te kopen. Deze keuze hangt waarschijnlijk af van de regelmaat waarin je ze wilt gaan gebruiken. Ook kun je regelmatig een stapel tweedehands verhuisdekens op de kop tikken, van mensen die al verhuisd zijn en deze dus eigenlijk niet meer nodig hebben. De verschillende kosten vind je in onderstaande tabel, inclusief btw.

 

Uitgave verhuisdekens Prijs per eenheid
Verhuisdekens huren €1,50 per deken per week
Tweedehands verhuisdekens Vanaf €1,50 per stuk
Nieuwe verhuisdekens Vanaf €3 per stuk

 

De voor- en nadelen van verhuisdekens

Verhuisdekens hebben enkele voor- en nadelen en als je wilt kun je ook prima karton of noppenfolie gebruiken om je meubelstukken mee te beschermen. Of het voor jou nut heeft om deze investering te maken, kun je misschien beter bepalen door de voor- en nadelen op een rijtje te zetten.

  • Verhuisdekens zijn flexibel en makkelijk in het gebruik.
  • Verhuisdekens zijn zacht en dus extra beschermend.
  • Verhuisdekens zijn sterk en kunnen regelmatig worden hergebruikt.
  • Als je ze niet regelmatig gebruikt is het een relatief dure investering.
  • Verhuisdekens verschuiven gemakkelijk waardoor ze hun beschermende functie kunnen kwijtraken.

 

Verschillende soorten verhuisdekens

Als je besloten hebt dat je verhuisdekens nodig hebt, dan zal je ook moeten bepalen welke soort deken je zou willen. Uiteraard zijn er dekens van betere- en slechtere kwaliteit en ook van verschillende afmetingen. De meest doorslaggevende reden voor deze keuze zal het doel van de deken zijn.

  • Eenmalige verhuizing: ga je de dekens één keer gebruiken en daarna niet meer, dan kun je het beste tweedehands dekens aanschaffen of verhuisdekens huren. Deze hoeven zeker niet van de beste kwaliteit te zijn en opslagdekens kunnen dan ook prima dienstdoen. Zoek de goedkoopste optie op die voor jou passend is, maar vergeet niet wel de afmetingen te controleren. Hoe groter de spullen die je verhuist, hoe groter de afmetingen die je nodig hebt.
  • Regelmatig gebruik: ben je van plan de verhuisdekens regelmatig te verhuizen, dan is kwaliteit wel een belangrijk punt. Deze zullen dan beter bestand moeten zijn tegen wrijving, maar zijn dus ook duurder. Een standaard verhuisdeken is te krijgen in verschillende afmetingen, heeft een gestikte rand zodat deze niet snel kan inscheuren en zijn voornamelijk gemaakt van katoen. Over het algemeen geldt hoe zwaarder de deken, hoe kwalitatiever de stof.
  • Opslag: als je de dekens wilt gebruiken om meubels of andere objecten te beschermen tijdens de opslag, dan kun je opslag- of pakdekens aanschaffen. Deze zijn goedkoper, geweven en dunner. Ook kun je extra grote opslagdekens aanschaffen voor het beschermen van grotere objecten.
  • Vervoer van grote meubels of machines: ga je een aantal verschillende grote meubels of machines verhuizen, dan weet je misschien niet precies welke afmetingen je nodig hebt. Dan is het handig dat je de dekens zelf op maat kunt maken. Dit doe je door een verhuisdeken op rol te kopen. Deze knip je simpelweg af bij de gewenste afmetingen.

 

Verhuisdekens hergebruiken

Uiteraard zal je niet graag met een stapel verhuisdekens willen blijven zitten, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ze her te gebruiken. Je kunt ze altijd doorverkopen via een tweedehands marktplaats, maar je kunt ook zelf creatief zijn. Goede verhuisdekens zijn namelijk ideaal als gordijn, omdat ze weinig licht doorlaten. Ook kun je er kussenslopen van maken of ze gebruiken als stoelbekleding omdat ze niet snel slijten.

 

Vergelijk offertes

Ben jij van plan om te gaan verhuizen? Dan wil je ongetwijfeld in contact gebracht worden met betrouwbare verhuisbedrijven uit jouw omgeving. Gebruik hiervoor onze vergelijkingstool en bespaar ook nog eens een groot bedrag op je uitgaven.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!