Verhuisdozen huren kosten

verhuisdozen huren kostenAls je gaat verhuizen zal je toch ergens je spullen in kwijt moeten. Veel mensen gebruiken hier kartonnen dozen voor, omdat je deze gemakkelijk inpakt en opstapelt. Je spullen zijn veilig. Uiteraard kun je een tijdje dozen verzamelen en deze gebruiken wanneer het tijd is om in te gaan pakken. Deze zijn echter niet altijd sterk genoeg en kunnen voor zwaardere objecten misschien niet goed dienstdoen. Ook zijn ze moeilijk op te stapelen omdat ze waarschijnlijk van verschillende formaten zullen zijn. Verhuisdozen geven je de beste oplossing, omdat deze speciaal zijn ontworpen voor deze aangelegenheid. Verhuisdozen kun je huren of kopen. Hoeveel je hiervoor kwijt bent, lees je beneden.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Kosten verhuisdozen huren

Het is misschien het handigste om de kosten voor het huren van een verhuisdoos af te zetten tegen de andere opties die je hebt. Op die manier kun je beter beoordelen wat de beste optie is voor jou. De onderstaande tabel geeft je een indicatie van de prijzen waar je dan mee te maken krijgt, inclusief btw.

 

Uitgave verhuisdozen Prijs per doos
Verhuisdozen huren €0,50 – €1,50 per doos + borg
Nieuwe verhuisdozen kopen €1,50 – €2,50 per doos
Tweedehands verhuisdozen kopen, 1 keer gebruikt €0,50 per doos
Dozen verzamelen Gratis

 

  • De goedkoopste optie: neem elke keer dat je naar de supermarkt gaat een aantal stevige (fruit)dozen mee. Het is het gemakkelijkste als je deze probeert op dezelfde maat uit te zoeken. Ook is het handig als ze afsluitbaar zijn, maar hier kun je gewoon een rol tape voor gebruiken. Deze optie kost je niets, maar het neemt aardig wat tijd in beslag voordat je voldoende dozen bij elkaar hebt voor je gehele verhuizing.
  • Gemiddelde prijzen: dozen huren kan in sommige gevallen de beste optie zijn. Je kunt ze naderhand gewoon weer inleveren en je blijft er dus niet mee zitten. Het huren van dozen is alleen goedkoper dan ze nieuw te kopen als je ze in een goede staat terugbrengt en dus je borg terugkrijgt. Dat betekent dat je ze onbeplakt, onbeschreven en onbeschadigd weer inlevert.
  • De duurste optie: koop je je verhuisdozen nieuw, dan ben je het meeste geld kwijt. Je betaalt dan gemiddeld €2 per doos. Deze kun je later wel weer doorverkopen voor zo’n €0,50 per doos, dus de uiteindelijke prijs ligt rond de €1,50 per doos. Wil je een aantal goede en stevige dozen overhouden en gebruiken voor opslag ook na de verhuizing, dan kan dit een goede optie zijn.

 

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig?

Op zich lijken de prijzen voor de verhuisdozen niet erg hoog, maar als je kijkt naar de hoeveelheid dozen dat je nodig hebt, is dit best prijzig. Per persoon kun je zo rekenen op 20 dozen per verhuizing. Als je samenwoont of getrouwd bent kun je als stel met 40 tot 60 dozen klaar zijn. Een gezin met 2 kinderen heeft zeker 70 tot 90 dozen nodig om alle spullen mee te verhuizen. In dit laatste geval ben je dus alleen voor het huren van de dozen en exclusief de borg al €80 kwijt. Dat is best veel voor een beetje karton.

 

Aandachtspunten met betrekking tot verhuisdozen

Wat betreft je verhuisdozen is het belangrijk dat ze voldoen aan de juiste vereisten. Je kunt je boeken niet in een doosje van de supermarkt plaatsen omdat er altijd de kans is dat deze scheurt. Let daarom op de volgende aandachtspunten als je gaat beginnen met het verzamelen van je verhuisdozen.

  • Stevig: let goed op de stevigheid van de bodem en versterk dit eventueel met tape. Vergeet ook zeker de handgrepen niet. Deze scheuren snel uit, dus kies alleen dozen met sterke en onbeschadigde handgrepen.
  • Kwaliteit: dubbelgolf karton is het sterkste karton dat je kunt vinden. Deze is bruin en kun je ook zo herkennen. Over het algemeen geldt: hoe meer lagen karton, hoe steviger en sterker de doos.
  • Draagvermogen: als je verhuisdozen koopt of huurt dan zullen deze een laadvermogen hebben. Dit staat vaak op de doos vermeld. Ga hier niet overheen want deze wordt bepaald door de kwaliteit van het karton. Houd er ook rekening mee dat je de doos moet kunnen dragen. Meer dan 30 kilo is dan echt niet meer praktisch.
  • Alternatief: als alternatief voor je doos kun je ook een verhuiskrat gebruiken. Deze zijn gemaakt van kunststof en extra sterk. Ook zijn ze gemakkelijk op te stapelen. Misschien zijn deze voor boeken of planten het gemakkelijkste in verband met het gewicht en de nattigheid.
  • Uitvouwbaar: zorg ervoor dat je dozen gemakkelijk uit- en in te vouwen zijn. Er zijn ook dozen met een autolock bodem waarbij je geen tape hoeft te gebruiken. Deze zijn vaak wel wat duurder en kunnen minder kilo’s aan.

 

Interessante bespaartips

Je kunt de volgende tips gebruiken om de kosten voor je verhuisdozen zo laag mogelijk te houden.

  • Tweedehands: zoals je in de tabel hebt kunnen zien is het aanschaffen van je dozen via een online marktplaats misschien wel de beste optie. Als je ze in een goede staat houdt kun je ze daarna ook nog weer verder verkopen. Op die manier heb je goede en sterke dozen maar nauwelijks uitgaven.
  • Een gedeelte uit de supermarkt: tenzij je een kleine inboedel hebt is het niet waarschijnlijk dat je al je dozen uit de supermarkt kunt halen. Daarom kun je ook een gedeelte huren en het andere gedeelte bij de winkel vragen. Daarmee kun je toch geld besparen. De speciale verhuisdozen gebruik je vervolgens voor de zware en kwetsbare spullen die een betere opslag nodig hebben.

 

Vergelijk offertes

Heb jij verhuisdozen nodig en wil je de beste prijs? Of ben je op zoek naar een betrouwbaar verhuisbedrijf? Typ dan hier je wensen in via onze vergelijkingstool. Je zal in een korte tijd een aantal offertes toegestuurd krijgen die je kunt gebruiken bij het kiezen van het beste bedrijf.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!