Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Verhuizen digiDWanneer je gaat verhuizen dien je hier verschillende personen en bedrijven, maar ook bijvoorbeeld overheidsinstanties van in te lichten. De belangrijkste op dit vlak is de gemeente. Deze melding dient nagenoeg meteen te worden uitgevoerd, bijvoorbeeld door middel van een DigiD. Een DigiD maakt het mogelijk om gewoon via het internet verschillende zaken te laten registreren en door te geven aan de gemeente. Hierdoor hoef je niet steeds naar bijvoorbeeld de dienst Burgerzaken te lopen waardoor aanzienlijk veel tijd kan worden uitgespaard. Tegenwoordig kun je zelf met je DigiD inloggen bij je zorgverzekeringsmaatschappij.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Verplicht binnen de 5 werkdagen

Een verhuizing doorgeven aan de gemeente is steeds verplicht binnen de termijn van 5 werkdagen. Het is op verschillende manieren mogelijk om deze aangifte te doen. Uiteraard kan je gewoon langs gaan bij de dienst Burgerzaken, maar daarnaast is het ook mogelijk om het speciaal daarvoor bestemde verhuisformulier in te vullen en door te geven. Tot slot bieden steeds meer gemeentes hun inwoners de mogelijkheid om hun verhuizing door te geven middels hun DigiD. Op deze manier kan je gewoon via het internet je adreswijziging doorgeven waardoor deze veelal nog dezelfde dag kan worden doorgevoerd.

Geen tijdige verhuizing doorgeven?

Wanneer je er niet in slaagt om de verhuizing door te geven middels je DigiD is het van belang om dit zo snel mogelijk te melden aan de gemeente. Houd er ook rekening mee dat je tijdig een DigiD aanvraagt wanneer je hier nog niet van in het bezit bent. Alleen op deze manier voorkom je dat je niet aan je verplichting binnen de 5 werkdagen kan voldoen waardoor de gemeente het recht heeft om een boete in rekening te brengen van 325 euro. Hou er tot slot ook steeds rekening mee dat het is toegestaan om een toekomstige verhuizing door te geven. Je hoeft wat dat betreft dus nooit te wachten tot de verhuizing daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Meer informatie

Een verhuizing is niet zomaar gedaan. Op deze website lees je verhuistips en meer informatie over de verhuizing. Gebruik onze verhuisplanner en onze verhuischecklist om belangrijke zaken niet over het hoofd te zien. Bekijk vervolgens de kosten van zelf verhuizen en uitbesteden. In sommige gevallen kan het verstandiger zijn om uit te besteden. Voor een compleet overzicht gebruik je onze verhuisgids.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

studentenverhuisservice

Studentenverhuisservice

juli 14, 2023

Studenten verhuizen vaak, of het nu naar een nieuwe stad of naar

Verhuizen tijdens de zwangerschap

juli 14, 2023

Verhuizen is een stressvolle tijd. Er moet van alles geregeld worden. Op

Laat nooit meer een verhuisdoos sneuvelen met deze tips

juli 14, 2023

Vroeg of laat ga je een keer verhuizen. Sommige mensen doen het