Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

Verhuizen dubbele huurTijdens een verhuizing kan het voorkomen dat je wordt geconfronteerd met verschillende extra kosten. Eén van de belangrijkste kosten op dit vlak gaat ongetwijfeld schuil in de dubbele huur die moet worden betaald. Vaak kan je hier als huurder eigenlijk niet omheen. Het spreekt immers voor zich dat je over de nodige tijd zal willen kunnen beschikken om alles in de oude woning klaar te maken voor verhuizing, maar daar komt bij dat veelal ook de huur van het nieuwe vastgoed reeds begint te lopen. Gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden om deze dubbele huur te voorkomen wij lichten ze graag voor je toe!

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Verhuizing aan het begin van de maand

Het is opvallend dat veel mensen tegenwoordig de neiging hebben om ergens halverwege een maand te verhuizen. Op het eerste zicht mag dat misschien geen problemen vormen, dat neemt niet weg dat je hierdoor steeds wordt geconfronteerd met een bepaalde extra huur. Door te verhuizen aan het begin van de maand, idealerwijs bijvoorbeeld de 1ste januari, is het mogelijk om dubbele huur te voorkomen. In dit geval moet je er wel rekening mee houden dat je oude woning vrij moet zijn op de laatste dag van de voorgaande maand terwijl je veelal pas de eerste van de volgende maand naar het nieuwe huis kan. Eén nacht overnachten bij vrienden, familie of op het hotel is iets wat je dan voor lief zal moeten nemen.

Tijdelijke opslag regelen

Wanneer je op bovenstaande manier te werk wil gaan zal je steevast nood hebben aan een tijdelijke opslag voor je inboedel. Gelukkig zijn er verschillende bedrijven in Nederland actief die je deze mogelijkheid aanbieden. Wanneer je er voor hebt gekozen om een dergelijke opslagruimte te huren heb je alle tijd om rustig alles naar de nieuwe woonst te transporteren. Let wel, ook het huren van een opslagruimte brengt de nodige kosten met zich mee. Zorg ervoor dat het sap de kolen waard is, want verhuizen vanuit een opslagruimte naar een nieuwe woning zal ook de nodige tijd in beslag nemen. Lees hier meer over een opslagruimte.

Meer informatie:

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs