Grootste verhuisplatform met meer dan 17 jaar ervaring
Toch de verhuizing uitbesteden?

electric59verhuizen energiebedrijfHet tijdig informeren van je verhuizing bij je huidige energieleverancier is belangrijk. Afhankelijk van waar je zult gaan wonen zul je een andere netbeheerder krijgen. In de meeste gevallen is het zo dat er maar een netbeheerder is die het elektriciteitsnet en het gasnet beheert. Maar het kan ook goed mogelijk zijn dat deze twee gesplitst worden. Dit is wel het perfecte moment om de prijzen van energieleveranciers te vergelijken. Zo kun je namelijk geld besparen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Wat te doen als je geen energiecontract hebt?

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je nog geen energiecontact hebt. Er is dan sprake van een inhuizing. Het is dan van belang dat je je direct aanmeldt bij een energieleverancier naar keuze.

Checklist

Op deze website zul je vaak een checklist aantreffen. We doen dit om het gemakkelijker te maken voor je. Bovendien kan je met behulp van een checklist belangrijke zaken niet over het hoofd zien. Hieronder een checklist over het verhuizen en je energieleverancier.

 • Heb je de verhuisdatum tijdig doorgegeven aan je huidige energiebedrijf? (je kunt dit maximaal 3 maanden van te voren doorgeven; het energiebedrijf heeft max. 2 weken om alles op tijd te regelen.
 • Ontvangstbevestiging ontvangen? (nadat je de verhuizing hebt doorgegeven ontvang je binnen enkele dagen een ontvangstbevestiging en een meterstand formulier)
 • Meterstandenformulier ingevuld en opgestuurd; binnen 5 dagen? (Op de dag van de sleuteloverdracht vul je dit formulier in)
 • Bewaar de meterstanden wel voor eigen administratie
 • Gaat het om nieuwbouw of een bestaande woning? (bij nieuwbouw vul je zelf de meterstanden in samen met de aannemer)
 • Eindafrekening oude woning gecontroleerd? (nadat alles is verwerkt ontvang je van je oude leverancier een eindafrekening van het energieverbruik)
 • Controle: zijn de meterstanden goed overgenomen? (als er een geschatte meterstand staat op de eindafrekening dan heb je het meterstandenformulier te laat of niet opgestuurd
 • Schriftelijke bevestiging nieuwe woning ontvangen van (nieuwe of huidige) energieleverancier?
 • Beginmeter-standen nieuwe woning ontvangen?
 • Voorschotnota/termijnbedrag ontvangen nieuwe woning? (gemiddeld jaarverbruik vorige bewoners bepaalt de nieuwe voorschotnota; bij nieuwbouw wordt er een schatting gemaakt)
 • Binnen 8 weken eindafrekening ontvangen? (van je huidige energieleverancier; sinds 1 maart 2005 is deze beleidsregel van kracht)

Bron: energie vergelijk

Dit artikel is geschreven door:

Toch de verhuizing uitbesteden? Ontvang gratis offertes

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Verhuisbedrijf Draagkracht

Wat zijn je rechten bij het inhuren van een verhuisbedrijf?

Eindelijk is het zover. De dag van je verhuizing is aangebroken. Vanuit

Verhuisbedrijf De Gruijter en Co

Doordeweeks of in het weekend verhuizen?

Verhuizen kun je doen op elke dag van de week. Vaak krijg

Verhuisbedrijf Verhuizers Lelystad

Risico’s van verhuizen met verhuisbedrijven zonder vergunningen

Verhuizingen zijn een van de grootste stressoorzaken in het leven van een