Verhuizen inschrijven gemeente

Verhuizen inschrijven gemeenteOm kenbaar te maken aan de gemeente dat je gaat verhuizen zal je daartoe een speciaal document moeten invullen. Ook het ter plaatse melden van een verhuizing bij je nieuwe gemeente behoort tot de mogelijkheden. Het is steeds belangrijk om er rekening mee te houden dat deze melding dient te gebeuren binnen de periode van uiterlijk 5 dagen na verhuisdatum. Is dat niet het geval, dan heeft de gemeente het recht om een boete in rekening te brengen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Verhuizing aangeven binnen 5 dagen

Het is niet alleen voor de gemeente, maar ook voor jezelf van cruciaal belang dat een verhuizing zo spoedig mogelijk aan de verschillende instanties wordt doorgegeven. Het eerste wat je dan ook moet doen na of voor aanvang van de verhuizing is een melding doen bij de nieuwe gemeente waarin je gaat wonen. Ook de oude gemeente op de hoogte brengen van je verhuizing is noodzakelijk. Wanneer je vreest dat je hier in de drukte van de verhuizing geen aandacht voor zal hebben kan je er ook steeds voor kiezen om de verhuizing op voorhand aan te geven. Dit kan via de website van je gemeente, maar ook bij de dienst Burgerzaken alsook door middel van een speciaal document dat op de gemeente kan worden verkregen.

Gebruikmaken van DigiD

Vandaag de dag is het mogelijk om verschillende handelingen bij de gemeente online uit te voeren. Je kan er voor kiezen om de inschrijving na verhuizing bij de gemeente te doen met behulp van een zogenaamde DigiD. Dit digitale paspoort maakt het mogelijk om gewoon van thuis uit en op zeer efficiënte wijze de verhuizing kenbaar te maken. Let wel, het is niet omdat de melding wordt gedaan via digitale weg dat er geen rekening dient te worden gehouden met de geldende regels. Ook voor een inschrijving na verhuizing met de DigiD dien je dan ook rekening te houden met de voorgeschreven termijn van 5 dagen.

→ Lees verder op: verhuizen aangeven gemeente.

Meer informatie:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!