Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Verhuizing offerte aanvraagVeel mensen zijn zich niet bewust van wat er allemaal bij een verhuizing komt kijken. Dit geldt zeker en vast ook voor de kosten die er aan verbonden zijn. Een verhuizing bestaat uit verschillende facetten waarbij er steeds wordt gewerkt volgens de wensen van de klant. Misschien heb je met andere woorden geen nood aan een groot aantal verhuizers omdat je veel vrienden hebt die een handje kunnen toesteken. Of misschien is de omgekeerde situatie wel van toepassing. Het is immers ook mogelijk dat je op de dag van verhuizing op niemand een beroep kan doen waardoor je wel degelijk een groot extra team nodig hebt. In ieder geval, wanneer je een offerte wenst aan te vragen is het altijd belangrijk om met een aantal verschillende factoren rekening te houden. Wij zetten deze factoren graag even voor jou op een rijtje.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Een verhuizing offerte aanvragen

Een verhuizing offerte aanvragen is door de jaren heen in ieder geval een behoorlijk stuk eenvoudiger geworden. Het aanvragen van een dergelijke offerte was vroeger niet in het minst een doorn in het oog van mensen die wensten te verhuizen omdat het vaak zeer lang duurde vooraleer ze een duidelijk beeld hadden van de kosten die aan hun verhuizing verbonden zouden zijn. Dat is vandaag de dag gelukkig helemaal anders. Met de komst van het internet is het immers niet alleen mogelijk geworden om offertes om te verhuizen veel eenvoudiger en efficiënter op te vragen, daarnaast kunnen ze ook meteen met elkaar worden vergeleken. Zo wordt het meteen duidelijk welk verhuisbedrijf je met zekerheid de scherpste prijs kan aanbieden voor de verhuizing in kwestie en ook dat is uiteraard mooi meegenomen!

Het vergelijken van een verhuizing offerte

Eenmaal je de offertes hebt aangevraagd met betrekking tot een verhuizing is het vooral een kwestie van deze verschillende offertes goed met elkaar te vergelijken. Dat vergelijken is voor veel mensen niet zo eenvoudig omdat ze niet goed weten waar ze precies op moeten letten. Toch is dit niet zo moeilijk. We hebben de verschillende punten waar je tijdens het vergelijken van een verhuizing offerte rekening mee dient te houden even voor jou op een rijtje gezet:

  • Kijk niet alleen naar het totale kostenplaatje voor de vastgestelde diensten, maar hou ook rekening met de voorrijkosten. Deze kunnen de eindafrekening sterk beïnvloeden.
  • Let op het aantal verhuizers welke in de offerte zijn voorzien. Het is perfect mogelijk dat verhuisbedrijf A andere criteria hanteert waardoor er meer of juist minder verhuizers in de offerte zijn inbegrepen in vergelijking met verhuisbedrijf B.
  • Kijk naar de eventuele voertuigen en andere hulpmiddelen die in de offerte zijn inbegrepen. Denk hierbij niet alleen aan de verhuiswagen (en de capaciteit er van), maar ook aan bijvoorbeeld een eventuele verhuislift.

Uiteraard is bovenstaande nog maar het topje van de ijsberg, maar deze drie punten geven wel reeds aan dat het vergelijken van de offertes die je ontvangt van verhuisbedrijven eigenlijk steeds een absolute must is.

De verschillende onderdelen van een verhuisofferte

Wanneer je er voor hebt gekozen om een offerte voor een verhuizing aan te vragen zal je steeds merken dat deze uit verschillende onderdelen zal bestaan. We onderscheiden op dit vlak enkele onderdelen die per definitie altijd terugkomen, namelijk:

  1. De geschatte totaalprijs. Het is altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat een standaard offerte van een verhuisbedrijf altijd een vermoedelijke en dus geschatte totaalprijs bevat. Het kan dan ook perfect voorkomen dat deze prijs uiteindelijk nog sterk wordt beïnvloed door allerhande extra kosten. Om er zeker van te zijn dat je niet voor een vervelende, financiële verrassing komt te staan bij het uiteindelijk toekennen van de verhuisopdracht is het steeds interessant om hiervoor nog even nadrukkelijk contact op te nemen met het verhuisbedrijf in kwestie.
  2. Werkzaamheden. Het is zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven bijzonder belangrijk om stil te blijven staan bij de werkzaamheden die in de offerte zijn opgenomen. Het is namelijk perfect mogelijk dat deze werkzaamheden enigszins verschillen met wat je standaard in gedachte hebt. Probeer daarom eerst voor jezelf uit te maken voor welke werkzaamheden je een beroep wenst te doen op het verhuisbedrijf vooraleer de offerte definitief goed te keuren!
  3. Uitvoeringsdatum van de verhuizing. De datum waarop de verhuizing moet worden uitgevoerd wordt steeds aangegeven in de offerte. Let hier ook extra voor op. Uiteraard beschikt niet iedereen over de mogelijkheid om een verhuizing plaats te laten vinden gedurende de week, maar toch is het financieel veel interessanter dan wanneer een verhuizing plaatsvindt op bijvoorbeeld een zaterdag of zondag. Vooral op zondag is verhuizen namelijk aanzienlijk duurder.
  4. De geldigheid van de offerte. Het spreekt voor zich dat een offerte niet voor altijd geldig blijft. De prijzen van bijvoorbeeld de voorrijkosten kunnen immers zomaar op een bepaald ogenblik veranderen. De geldigheid van de offerte goed controleren is dan ook altijd belangrijk. Wees er bovendien zeker van dat je binnen de vooropgestelde termijn je goedkeuring geeft. Alleen op die manier kan je rekenen op de (scherpe) prijs zoals die in de offerte wordt aangegeven.
  5. De algemene voorwaarden van het verhuisbedrijf. De voorwaarden van een verhuisbedrijf zijn niet uitsluitend van toepassing op de factuur die wordt opgemaakt. Ze gelden eveneens bij ondertekening van de offerte. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer er schade optreedt tijdens de verhuizing? Het is slechts één van de vele punten die steevast zijn terug te vinden in de offerte van het verhuisbedrijf.

Hoeveel kost een verhuizing?

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat het kostenplaatje van een verhuizing voor het overgrote merendeel wordt bepaald door de keuzes die jij als eigenaar van de woning maakt. Globaal gezien zijn er echter altijd gemiddelde kosten waar je rekening mee kan houden. We hebben deze kosten even voor jou op een rijtje gezet:

Type verhuizing Gemiddelde kostprijs
Meest voordelige oplossing Tussen 450 & 650 euro
Gemiddelde oplossing Tussen 850 & 1.050 euro
Meest uitgebreide en luxueuze verhuizing Tussen 1.450 & 1.750 euro

Wil je er absoluut zeker van zijn dat je voor jouw verhuizing kan rekenen op de meest interessante prijs tegen de beste kwaliteit? In dat geval is het aanvragen en vergelijken van meerdere verhuizing offertes bij diverse verhuisbedrijven zeker en vast een aanrader!

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs