Verhuizen naar Utrecht

utrechtUtrecht is een bloeiende stad die door de jaren heen een aanzienlijke ontwikkeling heeft meegemaakt. Het spreekt voor zich dat veel mensen, zowel jong als oud zich aangetrokken voelen tot deze aangename stad. Ben je van plan om te verhuizen naar Utrecht omdat je daar een mooie woning kunt huren (als student) of misschien wel kopen? In dat geval zijn er wel nog een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden vooraleer de verhuizing kan worden afgerond. Welke dat zijn ontdek je in dit artikel!

*Tip:
→ Verhuizen naar Utrecht? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Contracten op oud en nieuw adres

Het eerste waar je rekening mee dient te houden zijn de contracten voor met name water en elektriciteit, maar ook voor bijvoorbeeld telefonie op de beide adressen. Je zal deze contracten op het adres van de oude woning willen opzeggen, maar tegelijkertijd zal je er reeds over willen beschikken op je nieuwe adres in Utrecht. Dit zorgt er voor dat je even met dubbele kosten kunt komen te zitten (zie ook: dubbele huur). Je kan deze eventueel voorkomen door de contracten op het ouderlijk adres op te zeggen op de laatste dag van de maand en deze op het nieuwe adres te starten op de eerste dag van de volgende maand, maar dan zal je een tijdelijke opslagruimte moeten huren in Utrecht of omgeving en ook dat kan zomaar een behoorlijke euro kosten.

Inschrijven in Utrecht na verhuizing

Wanneer je bent verhuisd en je in Utrecht bent aangekomen is het steeds belangrijk om tijdig de inschrijving te doen in de nieuwe gemeente. Hou er rekening mee dat deze inschrijving gebonden is aan wettelijke bepalingen en dat ze binnen de vijf werkdagen na verhuizing dient plaats te vinden. Hou je hier geen rekening mee of ben je gewoon te laat, dan heeft de gemeente het recht om hiervoor een boete in rekening te brengen. Je tijdig inschrijven in Utrecht na je verhuizing is dus zeer belangrijk.

Zelf verhuizen of uitbesteden

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf te verhuizen, maar ook om de verhuizing over te laten aan een verhuisbedrijf uit de regio Utrecht. Uitbesteden kan je een hoop ellende, tijd en stress besparen. Het is slim om beide opties goed met elkaar te vergelijken. Deze website is in het leven geroepen om jou van alle belangrijke informatie te voorzien. Maak gebruik van onze verhuisplanner en onze verhuischecklist. Een goede voorbereiding is het halve werk!:

Goed om te weten is dat je je altijd moet inschrijven bij de nieuwe gemeente. Meer informatie vind je op de pagina: verhuizing aangeven gemeente of op de website van de gemeente Utrecht.

Verhuisbedrijf Utrecht

verhuisbedrijf utrechtEen verhuisbedrijf uit de regio Utrecht inschakelen kan jezelf een hoop tijd en kopzorgen besparen. Jouw inboedel wordt namelijk verzekerd en je spullen worden snel en efficiënt naar je nieuwe woning verhuisd. Wat velen echter de plank misslaan is dat men vaak de eerste de beste verhuisbedrijf kiest die zij tegenkomen. Het is verstandig om allereerst meerdere verhuisbedrijven uit de eigen regio te vergelijken. Zo weet je namelijk zeker dat je niet de hoofdprijs zult betalen. Via onze website kun je in een keer 6 offertes van lokale verhuisbedrijven vergelijken. Geheel gratis en vrijblijvend. Klik op de button hieronder en ontvang tot 4 offertes in je mailbox van verhuisbedrijven uit de regio Utrecht, vergelijk de offertes en bespaar tot wel 30% op de totale kosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!