Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuizen verlofWanneer je gaat verhuizen zal je daarvoor ongetwijfeld nood hebben aan één of meerdere vrije dagen. Verhuizen doe je namelijk niet zomaar even in een paar uur tijd, zeker niet wanneer je nieuwe adres op ruime afstand van je oude is gelegen. In Nederland wordt het aantal vrije dagen voor een verhuizing gelijkgesteld aan deze voor een trouw. Met andere woorden, mits je kan aantonen dat er daadwerkelijk een verhuizing plaatsvindt, is het mogelijk om twee dagen vrij te krijgen. Het spreekt voor zich dat mensen met een aantal opgebouwde verlofdagen eveneens kunnen aanwenden om wat meer tijd ter beschikking te krijgen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

2 Vrije dagen om te verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen heb je in Nederland wettelijk gezien recht op twee verlofdagen (in de meeste Cao’s). Deze twee dagen kan je gebruiken om de inboedel te verhuizen van je oude naar je nieuwe adres, maar zal onvoldoende zijn om de volledige verhuizing te coördineren. Het is wat dat betreft dan ook absoluut wenselijk om reeds de nodige voorbereiding in te plannen. Je kan dit doen tijdens het weekend, maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de voorbereiding plaats te laten vinden ’s avonds of tijdens het weekend. Door zo efficiënt mogelijk te werken kunnen het aantal benodigde dagen om te verhuizen in ieder geval aanzienlijk worden beperkt. Het is mogelijk om zelf te verhuizen of de verhuizing uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Als je zelf wilt verhuizen kun je dit op twee manieren doen:

Aan de andere kant is het goed mogelijk om de verhuizing over te laten aan een verhuisbedrijf. Zij beschikken over de juiste expertise om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. De kosten van uitbesteden hoeft niet per se veel te verschillen van zelf verhuizen. Via onze website kun je gratis en vrijblijvend meerdere prijsopgaven van verhuisbedrijven uit jouw regio vergelijken. Op deze manier krijg je inzicht in de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken.

Afhankelijk van de CAO

cao afspraken verhuizenHet is te allen tijde belangrijk om er rekening mee te houden dat de regeling voor het aantal verlofdagen bij een verhuizing afhankelijk kan zijn van de CAO. Het kan met andere woorden voorkomen dat er meer of minder dagen voor de verhuizing beschikbaar worden gesteld. Zorg er omwille van deze reden voor dat je tijdig de nodige informatie inwint. Op deze manier voorkom je vervelende problemen en zorg je er voor dat de verhuizing steeds op een zeer efficiënte manier kan plaatsvinden. Het kan ook goed mogelijk zijn dat je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding van je werkgever. Ontdek de mogelijkheden en doe je voordeel!

Een verhuizing is niet zomaar gedaan

Deze website is in het leven geroepen om mensen die gaan verhuizen een complete verhuisgids te bieden. Het is belangrijk alvorens je gaat verhuizen dat je een goed planning maakt. Lees onze verhuistips en bekijk als laatste onze verhuischecklist. Zo weet je zeker dat je belangrijke zaken niet vergeet.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs