Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuizen internationaalWanneer je gaat verhuizen naar het buitenland dien je rekening te houden met veel meer verschillende factoren dan wanneer je er voor kiest om gewoon te verhuizen naar een andere locatie binnen Nederland. De complexiteit van internationaal verhuizen is wel sterk afhankelijk van het land van bestemming. Verhuis je naar België of Duitsland, dan valt het allemaal nog wel mee, maar heb je besloten om een nieuw leven te beginnen in Australië, dan zijn er een heleboel zaken waar je graag extra aandacht aan zal willen spenderen. Wij vertellen je in dit artikel graag meer over internationaal verhuizen.

*Tip:
→ Internationaal verhuizen? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Nauwkeurige controle van je documenten

De meeste problemen zoals bijvoorbeeld het vinden van geschikt transport voor het verhuizen van je inboedel zijn perfect op te lossen, maar er zijn ook zaken die bijzondere aandacht nodig hebben. Denk bijvoorbeeld maar eens aan je documenten. Is je identiteitskaart nog geldig en dat voor de aangewezen termijn? En wat met je rijbewijs? Mag je wel rijden in het land waarheen je verhuist (opgepast, met een oud rijbewijs is dat niet altijd het geval) en ga zo maar door. Een nauwkeurige controle van alle benodigde reisdocumenten is een absolute must.

Opgepast met huisdieren!

Tot slot, bijzonder belangrijk bij internationaal verhuizen is dat er rekening wordt gehouden met mogelijke huisdieren die mee worden verhuisd. Veel mensen denken tegenwoordig nog steeds dat een dierenpaspoort voldoende is, maar dat is niet altijd het geval. Soms kunnen speciale inentingen vereist zijn en daarnaast zijn er uiteraard ook verschillende landen die met een quarantainewetgeving zitten. Een bekend voorbeeld van zo’n land is Australië, maar ook verhuizen naar het veel dichterbij gelegen Engeland kon je eerder op problemen te staan komen met je huisdier. Goed de wetgeving van het land van bestemming op dit vlak raadplegen is dan ook beslist geen overbodige luxe!

Opties

Je kunt naar elke land verhuizen die je maar wilt. Hieronder vind je populaire bestemmingen om naar te verhuizen:

Meer informatie

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs